Bejelentkezés

x
Search & Filters

Gitáros horrorsztori és vad jammelés Santana-val 12 évesen



Brian Baker, a Bad Religion gitárosa egy különleges sztorit idézett fel egy vele készült interjúban: arról mesélt, hogyan jammelt 12 évesen Santana-val és egy horrorsztorit is megosztott a csapat másik gitárosa, Greg Hetson egyik értékes hangszeréről.
 
"Akkoriban Michiganben laktunk és volt egy feldolgozásokat játszó zenekarom, a dobosunk apja pedig abban az étteremben dolgozott, ahova Satana mindig beült a stábjával, amikor Detroitban játszott. Évről évre odajártak és egyszer csak adtak két backstage belépőt ennek a bizonyos dobos srácnak, Billy-nek és nekem. Így kerültünk a Cobo Hall-os koncertre 1977-ben és azt is megengedték, hogy a ráadás alatt felmenjünk a színpadra és együtt zenéljünk Santana-val. Azt hiszem, a Black Magic Woman-t játszottuk és jammeltünk egy kicsit, ami fantasztikus élmény volt. Végül egy képet is szereztem erről, mert kiderült, hogy az egyik fotós megörökítette a pillanatot és aztán eladta a fotót a szüleimnek.
 
Az egyik legdurvább horrorsztorira, amire emlékszem, Greg Hetson gitárjával történt. Épp a beállás zajlott valamelyik koncert előtt, a 61-es SG Les Paul-ja pedig egy asztalon volt és valahogy kigyulladt. Fogalmunk sincs, mi történt, csak azt vettük észre, hogy lángok vannak mindenféle. Persze, ha már el kell égnie valaminek, akkor egy értékes régi gitár legyen az..."