Bejelentkezés

x
Search & Filters

Glenn Danzig szerint a mai világban nem robbanhatna be a punk

A Misfits-nek jó néhány megosztó dala született az évek során - gondoljunk csak a Last Caress-re, amelyben a csecsemőgyilkosság és az anyák megerőszakolásának témája is előkerül - és a banda énekese, Glenn Danzig már csak emiatt is úgy véli, hogy manapság biztos nem tudna úgy berobbanni a punk, mint annak idején, mert az emberek túlságosan is érzékenyek lettek és mindent sértésnek vesznek.
 
"A Last Caress kétségkívül egy őrült dal, ami már a maga idején is elég polgárpukkasztónak számított, manapság pedig egyenesen elképzelhetetlen lenne, hogy egy banda ilyen számot adjon ki, mert azonnal beindulnak a cancel culture jelenség: mindenki rájuk szállna és percek alatt ellehetetlenítenék az egész létezésüket. Az emberek mostanság azonnal kiakadnak és megsértődnek mindenen. Mázlink van, hogy nem most kell befutnunk, mert biztosan nem sikerülne. A punk nem robbanhatna be ebben a túlságosan is politikailag korrekt és ki tudja, még milyen légkörben. Ennek a műfajnak soha többé nem lesz olyan esélye, mint a mi időnkben."
 
 
A 'Last Caress' többeknek vélhetően a Metallica előadásában lehet ismerős. Korábban Hetfieldék koncertjének állandó "szereplője" volt a dal: