Bejelentkezés

x
Search & Filters

'Goodnight Mr. Jones': Így tiszteleg Joe Elliott (Def Leppard) David Bowie előtt

A Def Leppard énekese mellékprojektje kíséretében rögzített egy új dalt, melyet az öt éve elhunyt zenész inspirált. Bowie munkássága köztudottan nagy hatással volt Elliott-ra.
 
„Azóta vagyok rajongója, mióta láttam a ’Starman’ a ’Top of the Pops’-ban 1972-ben. Nagyon felzaklatott öt évvel ezelőtti halála” – mondta Elliott az Ultimate Classic Rock magazinnak. – „A ’Goodnight Mr. Jones’ egyfajta búcsúzás és köszönetnyilvánítás egy elképesztő jelentőségű művész felé. Halálának ötödik évfordulóját egy olyan dallal akartam emlékezetessé tenni, ami egy az életemet meghatározó életművet ünnepel.” A ’Goodnight Mr. Jones’ révén Joe és a Down 'n' Outz egy epikus, himnikus módon tiszteleg az idolja előtt.
 
„So the Blackstar finally took you away / And the world seems very different today / As I woke to the news I was shivering inside / 'Cos I knew that my feelings had no place to hide” – nyitja a dalt Elliott, egyedül egy zongora kíséretében. A dallam hamarosan dobokkal, gitárral, basszussal és vonósokkal bővül ki, segítve a drámai kibontakozást. A katarzis a kórusban következik be: „Goodnight Mr. Jones / The stars have your spirit, the Earth has your flesh and your bones / Goodnight Mr. Jones / You showed us that we’re not alone.” 
 
A szöveg felvillantja Bowie karrierjének egy-egy pillanatát, albumokat, híres dalokat, kulcsmomentumokat nevez meg, vagy említ célozgatás útján. A számhoz készült videó ezeket az utalásokat vizualizálja. 
 
 
Az énekes egyébként a közelmúltban lépett fel az ’A Bowie Celebration: Just for One Day!’ névre keresztelt virtuális koncerten többek között Peter Frampton, a Duran Duran, a Nine Inch Nails, Perry Farrell (Jane's Addiction) és Taylor Hawkins (Foo Fighters) társaságában. Az eseménnyel a rockzene kaméleonjának 74. születésnapját ünnepelték.
 
Somogyvári Ákos