Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Guns N' Roses albumok legalulértékeltebb dalai

A Guns N' Roses népszerűsége évtizedek óta töretlen: legnagyobb slágereiket szinte az egész világ ismeri, a Slash és Duff McKagan visszatérése óta zajló Not In This Lifetime turné pedig minden idők egyik legsikeresebb koncertsorozatának számít. Ennek ellenére azonban még a GNR-nek is vannak olyan dalai, amelyeket csak a legnagyobb rajongók hallottak, pedig sokkal nagyobb figyelmet érdemelnének. Az Ultimate Classic Rock most a banda összes albumáról kiválasztott egy-egy ilyen nótát.
 
- Think About You (Appetite for Destruction, 1987): a 'Think About You' Izzy Stradlin szerzeménye, amelyen jól tetten érhető két kedvenc zenekara, a Rolling Stones és a Hanoi Rocks hatása, a dalt azonban nemhogy a közönség, de még a zenésztársak sem fogadták kitörő lelkesedéssel: Slash például azt mondta róla egy 2007-es interjúban, hogy szerinte túlságosan is súlytalan.
 
 
 
- Reckless Life (G N’ R Lies, 1988): az Appetite for Destruction sikere után a Geffen kiadó természetesen azt akarta, hogy a zenekar minél előbb újra stúdióba vonuljon, így hamar megszületett a G N’ R Lies, amelynek nyitódala, a Reckless Life egy méltatlanul elfeledett gyöngyszem Slash zseniális szólójával, valamint az AC/DC-t és a Motörhead-et idéző lüktetésével.
 
 
 
- Don't Damn Me (Use Your Illusion I, 1991): a kritikusok alaposan kikezdték Axl Rose-t a Lies-on hallható One in a Million rasszistának és homofóbnak tartott sorai miatt, az énekes pedig a Don't Damn Me-vel adott csattanós választ az őt bírálóknak.
 
 
 
- Locomotive (Complicity) (Use Your Illusion II, 1991): Matt Sroum és Duff McKagan parádés dob-basszus alapja mellett Slash ütős riffjei és szólója is igazi csemegévé teszik a Locomotive-ot, amely talán minden idők legambiciózúsabb Guns N' Roses dala, és megérdemelné, hogy sokkal többször kerüljön elő a koncerteken.
 
 
 
- Human Being (The Spaghetti Incident?, 1993): a GNR izgalmas feldolgozásokat válogatott össze a The Spaghetti Incident?-re: előszedték például a The Skyliners, a T. Rex és még Charles Manson egyik dalát is, de természetesen a punk-rockos gyökereikről sem feledkeztek meg, amire remek példa a New York Dolls 'Human Being' című dalának átirata, amellyel bebizonyították, hogy a punk lehet egyszerre nyers, ütős és mégis virtuóz.
 
 
 
- There Was a Time (Chinese Democracy, 2008): a Chinese Democracy minden idők egyik leghírhedtebb albuma, amelyről sokáig úgy tűnt, hogy talán soha nem is készül el. A lemez végül 14 év, 13 millió dollár (3,9 milliárd forint) és megannyi tagcsere árán született meg, és bár alaposan megosztotta a rajongótábort, utólag sokan felfedezték maguknak az értékeit. Egyértelműen ezek közé tartozik a There Was a Time is, amely talán az egész album legjobb dala nagyszerű gitárszólókkal, Axl Rose jellegzetes hangjával és még enyhe hiphopos elemekkel is megtűzdelve.