Bejelentkezés

x
Search & Filters

„A gyíkemberek köztünk járnak!” - Komodo interjú



A Komodo egy véresen komoly csapat. Pontosabban és szerencsénkre, csak a szigeten élő hüllő az. A sok érdekes zenekari infó mellett, az is kiderül, hogy a srácok mire készülnek a nem olyan távoli jövőben. Kérdéseinkre az egész csapat válaszolt. A Komodo interjú!
 
Rockbook: Ahogy az egyik Bëlga számban, a Mit parodizálsz?-ban van az a sor: „Újságíró kérdezi honnan a név, honnan a név, de honnan a név?” Nos, én is megkérdezem: nálatok ki a nagy hüllőfanatikus? Vagy csupán jártatok a komodói sárkányok szigetén?
 
András (Hegyi András – gitáros): Asztalos Viktor, még a kezdetek kezdete előtt (első dobosunk), egy nem túl józan állapotában - belépett a próbaterembe és azt mondta, legyen a nevünk Komodo! Egy egyszerű, nemzetközérthető nevet szerettünk volna, megtetszett hát! De valójában mind Gyíkemberek vagyunk és világuralomra akarunk törni, hogy boldogságot hozzunk a földre!
 
Rockbook: Friss formációnak számítotok, legalábbis én csak pár éve tudok a létezésetekről. Mikorra datálható a nagy varánusz világrajövetele?
 
Sebi (Viszmeg Sebestény basszeros): 2016-ban fújt össze minket a szél, de kifejlettebb gyíkok 2020-ban lettünk. Ekkor csatlakozott hozzánk Gabesz (Iváncsó Gábor – énekes) és így lett teljes a kör. Elég aktív nyarat tudhatunk magunk mögött, szerencsére el tudtunk jutni az ország majd összes tájára, nagyon élveztük ezt az időszakot, kurva nagyok voltak a srácok minden alkalommal! Köszönjük nektek!
 
Rockbook: A bandán belül, ki milyen underground előélettel rendelkezik? Hogyan csöppentetek bele a fém zene mágikus világába?
 
Csaba (Kocsis Csaba – dobos): Mindenkinek volt egy punk vagy alter előélete, de később mindannyian a fém zene mellett döntöttünk, ííííííííííááááááááááááááá!!! De valójában ez még a gyerekkorunkra datálható. Mindenkinél volt zenész a családban: apu, anyu, nagyszülők, volt honnan inspirálódni, feltöltődni.
 
Rockbook: Ha a Komodo-t körül kellene írnotok egy beavatatlan műélvező számára, akkor hogy tudnátok önmagatokat definiálni? (füstös groove metal, enyhe death beütéssel vagy pőre death – thrash, itt - ott groove-os elemekkel?)
 
Gábor (Iváncsó Gábor – énekes): Varánusz metál.
 
 
Rockbook: Hogy születnek a számok? Szimpla jammelés, imprók vagy komplett dalszerkezetekkel szoktatok már a próbaterembe megérkezni?  
 
András: Jammelés és dalszerkezetek is vannak, amiket próbákon együtt gyúrunk kész dalokká, iszunk eszönk "knuvízs" jót mulatunk közben!
 
Rockbook: Értem! Nem mehetünk el szó nélkül az inspirációk mellett. Mi adja nektek a legnagyobb ösztönzőerőt jelenleg? (Sör vagy a pufin lekvár?)
 
Gábor: Zenekarok, koncertek, dalok, videók, sör, űf, sex, delfinek, Celine Dion, Titanic. Az emberek, akik ott vannak velünk a koncertjeinken, de egymást is rendkívül tudjuk inspirálni, például Csabi (Kocsis Csaba  - dobos) izmai gyönyörűek. Ezek elég összetett dolgok, nem lehet rá konkrét választ adni, valójában minden, az élet apró rezzenései.
 
Gabi: világ
Sebi: fejlődés
András: emberek
Csaba: sör
 
Rockbook: Mondhatni elég aktívak vagytok koncertezés terén. Nyomjátok, ahogy a csövön kifér, ami szerintem becsülendő dolog, nem mellesleg a deszkákon állni elég felemelő érzés tud lenni. Mi a véleményetek a honi klubkultúráról?
 
Csaba: Abszolút elismerésünk, imádjuk az összes helyet, embert, akik ezért tesznek, vagy bármilyen szinten részt vesz, az isten számunkra és szerintem az egész metal közösség nevében mondhatjuk ezt!
 
Rockbook: Fesztiválok. Van-e olyan hely ahol szívesen fellépnétek és mondjuk, melyik előadó lenne az, akivel szívesen megosztanátok az öltözőt? (Crypta vagy Elton John?)
 
Gábor: A világ összes metal fesztiválján szeretnénk föllépni, ami csak létezik! Az utolsó lyukat is bezengetnénk! Zenekarok: Meshuggah, Thy Art Is Murder, The Browning, Municipal Waste, Kiss, Lamb Of God, Lazarvs, Cannibal Corpse, R-go, Korda Gyuribácsi!
 
Rockbook: Meg lehet - e élni Magyarországon pusztán a zenélésből? (Ha igen akkor hogyan? Mi a titok?)
 
András: Aranyrúd, gyémánt, bitchoin, nehéz kérdés. Ha egy bizonyos szinten vagy akkor valószínűleg igen, de mi még nem tartunk ott, mindenki melózik a zenekar mellett, így tengetjük napjainkat és próbáljuk a körülöttünk lévőket gyíkemberré változtatni. 
 
 
Rockbook: Látjuk, és talán tudjuk, mi történik most a világban, ha körül nézünk. Külföldöt figyelve, sok helyen mintha meg sem állt volna az élet… Itt ez a meddő 2 év, amit a pandémia alatt átéltünk, gatyára vágta a honi zeneipar apraját-nagyját. Kulturális csonkolás történt, hogy egészen akkurátus legyek. Ebből a keserű vereségből most kezdünk csak magunkhoz térni. Nem virágzás történt, hanem regresszió és jelen pillanatban a 2019 vége / 2020 eleje állapotból indulunk kifelé. Ti hogy látjátok ezt?
 
Sebi: Ahogy említetted, igyekszünk minél többet koncertezni, jelen lenni, kontaktolni a srácokkal. Impulzust, energiát és szeretet akarunk átadni. Peace, love, sex!
 
Rockbook: Nálatok, ez hogy befolyásolta a dalszerzést? 
 
Sebi: Az események nyilvánvalóan befolyásolták a mi tevékenységünket és életünket, de próbáltunk ezektől a körülményektől elvonatkoztatni és a magunk varánusz energiáját átadni! Möhetál!
 
Rockbook: Mikorra várható új anyag? LP vagy EP? Miben gondolkoztok?
 
Gábor: Perceken belül érkezik egy kis 3 számos „EP”, ha minden igaz olyan 2027 körül lesz kész.
 
Rockbook: Fizikális hanghordozó pártiak vagytok vagy csak és kizárólag a digitális világnak éltek? Mennyire fontos, hogy egy bandának kézzel fogható anyaga legyen 2022-ben?
 
Gábor: Nagyon fontos! Imádnánk kazetta, bakelit, CD, DVD, fizikai formában, kezünkben tartani az anyagunkat, de jelenleg sajnos nem engedhetjük meg magunknak, addig maradnak az online platformok. 
 
Rockbook: Manapság mitől tud igazán remekül működni / hatásos lenni egy súlyos zenét játszó zenekar? Mi teszi azzá őket? (Pénz vagy a tudás?)
 
András, Gábor, Sebi, Csaba: "cht" szeretet, ölelés.
 
Rockbook: Chuck Norris egyszer beásta magát hetekre a rózsaszín homokba Komodo szigetén. Állítólag megtanította az óriásgyíkokat sakkozni és az egyikkel szkanderezett is. Nektek milyen hasonló terveitek vannak a jövőre nézve?
 
Csaba: Imádjuk a sört, Chuck Norris is úgy tudjuk, ezért szeretnénk őt kihívni egy párbajra, mert a Komodo-k szigetén mi vagyunk az egyik legnagyobb sakkmester group! Sebi meg erős szkanderben is!
 
Elérhetőségek: Honlap, Facebook, Bandcamp
 
 
Lupus Canis