Bejelentkezés

x
Search & Filters

Gyilkos macik akcióban - Kazinczbarcikán járt a Diktátor (koncertbeszámoló)



Diktátor koncert 2015.december 5. Kazincbarcika, Diamond Club

Tavaly télen voltam életem első Diktátor koncertjén. Néhány kedves ismerőssel akkorát buliztunk, hogy az majdnem vitte az elmúlt év pálmáját.

Aztán két hete szembesültünk azzal, hogy idén december 5-én újra jön a kazincbarcikai Diamondba a Diktátor!!! Ez kihagyhatatlan koncert! Várható volt, hogy nem leszünk nagyon sokan, hiszen Miskolcon éppen ezen a napon Rudán Joe Band – Lord – Kárpátia – Ossian összejövetel volt. De ez nem törte le a kedvünket. Tudtuk, hogy ismét felejthetetlen élményben lesz részünk.

 

A Diktátor jövőre ünnepli a 30. születésnapját. A debreceni banda alapító tagjai közül már csak Derzsi Vezér tagja a csapatnak. Jelenlegi felállásuk a tavalyi évhez képest is változott. A basszusgitárt továbbra is Samu Vezér bőgeti, de a dobok mögé újra Sanyi Vezér ült be. Ő dobolt az első 3-4 lemezen is. A kultikus zenekar 80-as évekbeli hard rock, heavy metal muzsikát játszik, némi punkos beütéssel. A szövegeik olykor-olykor nevetségesnek tűnnek, ám a kissé naturálisan megfogalmazott gondolatok a mai napig hordoznak örök érvényű igazságokat.  Ha szánsz rá némi időt, az elsőre mosolyfakasztó szövegek mögé nézve rájössz, hogy nem is annyira viccesek ezek a dalok. Ahogy Derzsi Vezértől megtudtuk, jövőre szeretnék megjelentetni 13. albumukat. Az eddig kábé 120 dallal rendelkező banda ide, Kazincbarcikára egy 15+2 számos best of programmal érkezett.

 

 

Szép lassan melegedett be a maroknyi közönség. A Vezér és pultban elfogyasztott alkoholmennyiség hatására hamarosan a színpad előtt találtuk magunkat. Fülig érő szájjal „énekeltük” a Nem leszek állat a kertedben, a Kőcsirke, a Gyilkos maci vagy A Sátán kutyája szövegét. Annak ellenére, hogy voltunk vagy 40-en, hatalmas volt a hangulat.  Szerintem a méltatlanul háttérbe szorult Diktátor zenekar élő példája annak, hogy vannak még igaz emberek közöttünk. A köpönyegforgatástól mentes, elvhű, elszánt Vezérek hihetetlenül kedves, közvetlen fazonok. A koncert után még beszélgettünk egy kicsit Derzsi Vezérrel. Megtudhattuk, hogy a hazai koncertek mellett az elmúlt évben többször játszottak Írországban, a Felvidéken és Székelyföldön is.  Sajnos Bodzilla vasárnap ment dolgozni, így nem maradhattunk a végtelenségig.

Emberek! Ha tehetitek, menjetek Diktátor koncertre! Aki fiatal, az megtapasztalhatja, milyen is volt a 80-as évek végén egy jó kis rock koncert, aki pedig az éltesebb korosztály tagja, az garantáltan visszarepül az időben az ifjú korába, és nem lehetetlen, hogy nosztalgikus hangulatában elfelejti felnőtt életének gondjait-bajait. Legközelebb erre december 12-én lesz lehetőségetek Budapesten az S8 Clubban.

Setlist:

01. Macskaszemű ember
02. Hatalom
03. Mindennapi gyönyör
04. Szemet szemért
05. Ez itt a mi hazánk
06. Kereslek
07. Amikor majd...
08. A hét vezér
09. Nem leszek állat a kertedben
10. Bunkó vagy!
12. Nem mehetek el
13. Minden, amit csak megkívánsz
14. Kőcsirke
15. A gyilkos maci

Ráadás:

16. Őrjöngő folyó
17. A sátán kutyája

 



Bej/Bodzilla