Bejelentkezés

x
Search & Filters

"Ha erőltetem, abból nem sok minden marad meg." - Interjú a gyöngyösi Fekete Mambával



A zenekar már 2006 óta ismert a jelenlegi felállással, előtte azonban folyamatos tagcserék voltak. Mára azonban sikerült mindenkinek megtalálnia a helyét az együttesben. Gyöngyösön és környékén sokan ismerik már a számaikat, hiszen számos helyen léptek már fel  - többek között Gyöngyös szórakozóhelyein, kisebb rendezvényeken, Abasár és Albertirsa motoros találkozóin, Jászárokszálláson a Legalja fesztiválon. Szerepeltek amatőr rock-fesztiválon 2008-ban Gyöngyösön, ahol legjobb zenekarnak járó különdíjat is elhozták. Már 2008-ban jelent meg egy Fekete Mamba demó album Elemi erők címmel. Tavaly pedig megjelent első önálló albumuk, amelynek címe Kezet nyújtottál. Az albumon lévő 11 saját szerzeményű dal nagyszerűen kifejezi a fiúk stílusát.

Rockbook: A számok szövegét együtt találjátok ki vagy erre is van külön ember? Honnan jön az ötlet egy-egy zeneszám szövegéhez?


Nagy Gábor: A szövegeket, egy szó, egy mondat, egy hirdetés, szóval bármi, ami megérint, hozza ki belőlem, ezek spontán dolgok és így lesz belőle valami. De ha erőltetem, abból nem sok minden marad meg.

Rockbook. 2008-ban jelent meg az első demó albumotok, tavaly pedig a második. Miért kellett ennyit várni rá, hiszen a közönség már nagyon várta?

Nagy Gábor: Szerencsére, elég sok helyen megfordultunk, szerepeltünk a 100% Magyar vol 2 válogatás lemezen, sok színes programon vettünk részt. De természetesen mindenkinek megvan a saját kis magánélete, ami miatt nehezen lehet összeegyeztetni a zenekar dolgait. De hát jobb később, mint soha!

Rockbook: Mit gondolsz Magyarországon miért nehéz sikeres lenni vagy akár egy saját lemezt kiadni?

Nagy Gábor: Egyet értek, azokkal a véleményekkel, amit már a nagyok is elmondtak, miszerint, túl kicsi a piac és túl sok zenekar van, ma Magyarországon! Vagy nagyon jót vagy nagyon rosszat kell csinálnia az emberfiának hogy kitűnjön a tömegből. A saját lemez elkészítése, elég komoly összegeket tud felemészteni, ha igazán jót szeretne a zenekar. Ha nincs csendestárs,akkor be kell érni a kevesebbel is.

 


Rockbook: Nem gondolkoztatok még azon, hogy induljatok egy tehetségkutató versenyen?

Nagy Gábor: Ha a „megaszarra” és társaira gondolsz, akkor nem… 

Rockbook: Terveztek esetleg egy országos turnét?

Nagy Gábor: Nem tervezünk, mert sajnos nincs abban a helyzetben a zenekar. Anyagilag úgy megvagyunk viselve hogy örülünk, ha kitartást  tudunk 

Rockbook: Eddig csak képmontázsból összevágott videoklip van fent a youtube-on, mikor láthatunk egy olyan klipet ahol ti is rajta vagytok? (rendes videoklip)!   

Nagy Gábor: A szűk költségvetés, ennyit enged. Ha nincs hátszél,nem dagad a vitorla…  A Fekete Mamba, megmarad hobbizenekarnak, elcsörömpölünk magunknak a garázsban, néha tolunk pár koncertet, örülünk,hogy zenélhetünk! Ehhez elég az ilyen fajta videó is! De ha esetleg másképpen alakulnának a dolgaink, akkor látható lesz és mindenkit, akit érdekel a zenekar, értesülni fog róla!!!

Rockbook: Mikor várható a következő fellépésetek?

Nagy Gábor: Még nem tudjuk, sajnos…

 

Rockbook: Sok sikert a továbbiakban!

A zenekar tagjai:

Nagy Gábor - ének, basszusgitár, Telek József  - ritmusgitár, Rozinai Roland  - szólógitár, Székely Norbert - dobok – vokál.

A zenekar elérhetőségei:

 

https://www.facebook.com/pages/Fekete-Mamba/131369720234281?fref=ts
http://feketemamba.hu/

 

 

 

BB



 

Címkék: 
Fekete Mamba