Bejelentkezés

x
Search & Filters

A hagyományos hangzás is lehet brutális

Nem ritka a metal zenekaroknál, hogy a gitárosok mélyebbre hangolják a hangszerüket, hogy ezzel érjenek el még keményebb és brutálisabb hangzást, de erre valójában nem feltétlenül van szükség, ahogy azt az Ultimate-Guitar által összegyűjtött alábbi nyolc banda is bizonyítja.
 
- The Dillinger Escape Plan: a zenekar megmaradt a hagyományos hangzás mellett, de a dalaik így is elementáris erővel szólaltak meg a szokatlan tempóváltásoknak és egyedi megoldásoknak köszönhetően.
 
 
 
- Opeth: az utóbbi Opeth albumok ugyan messze nem olyan kemények, mint elődeik, a Blackwater Park és a Deliverance viszont a mai napig igazi progresszív death metal mesterművek és bár nehéz elhinni, de nem hangolták hozzá mélyre a gitárokat.
 
 
 
- Dimmu Borgir: a norvég black metalosok az utóbbi időben már a mélyebb hangolást választják, de a régebbi lemezeik még hagyományos beállításokkal készültek és általában a koncerteken is ezeket alkalmazzák.
 
 
 
- Protest The Hero: a Protest The Hero sok szempontból párhuzamba állítható a The Dillinger Escape Plan-nel: ők is inkább a bonyolult és gyors dalokra esküsznek a mélyebbre hangolt gitárok helyett.
 
 
 
- Mayhem: a Csihar Attilát is soraiban tudó black metal zenekar úgy lett a műfaj egyik megkerülhetetlen tényezője, hogy nem próbáltak igazán újítók lenni és a hangolással sem kísérleteztek.
 
 
 
- Sepultura: a Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax mellett a Sepultura neve sem hiányozhat a klasszikus thrash bandák sorából, ráadásul éppen az ő hangzásuk volt a legdühösebb és a legbrutálisabb, méghozzá hagyományosan hangolt gitárokkal.
 
 
 
- Skeletonwitch: a banda zenéjében egyszerre találunk thrash-es, black-es és progresszív elemeket is találunk és a dalaik úgy is kellően brutálisak, hogy megmaradtak a hagyományos hangolás mellett.
 
 
 
- Sylosis: a Sylosis úgy vált napjaink egyik legbrutálisabb metalcore bandájává, hogy sosem hangolták mélyebbre a gitárokat, hanem inkább bebizonyították, hogy a hagyományos hangzás még mindig verhetetlen.