Bejelentkezés

x
Search & Filters

Halálközeli élménye miatt lett hívő a legendás dobos, Carmine Appice



Carmine Appice elsősorban olyan zenekarok révén ismert, mint a Vanilla Fudge, a Cactus és a Beck, Bogert & Appice, manapság pedig a The Thursday Night című dráma filmzenéjén dolgozik, amelynek egyik főszerepében Gloria Gaynor-t láthatjuk majd. Appice a friss projekt kapcsán mesélt a hitéről, amely néhány évvel ezelőtt teljesedett be igazán egy halálközeli élményt követően.
 
Appice éppen Európában turnézott 2018-ban, amikor egy váratlan egészségügyi probléma miatt kórházba került az Azori-szigeteken. A dobos szerint egyik orvos vagy ápoló sem beszélt angolul, és úgy érezte, teljesen magára maradt.
 
"A gyógyszerek teljesen kiütöttek. Végül egy sötét szobában ébredtem, ahol csak egyetlen kis fényt láttam. Azt hittem, meghaltam. Megfogtam a nyakláncomon lévő keresztet és imádkozni kezdtem Jézushoz, hogy segítsen rajtam. Úgy éreztem, megérintett Isten keze, és megfogadtam, hogy ettől kezdve ápolni fogom ezt az új és mély kapcsolatot."
 
A zenész be is tartotta a fogadalmát: azóta több keresztény zenésszel dolgozott már együtt és ő maga is írt olyan dalokat, amelyeket a hite ihletett.