Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Hangzás szempontjából a legnagyobb dolog, amit valaha letettünk az asztalra” – avagy új Foo Fighters klip érkezett!



Az MTV Video Music Awards jelölést is begyűjtő Run után újabb videóval jelentkezett a Foo Fighters. A The Sky Is A Neighborhood kapcsán az amerikai banda vezéralakja, Dave Grohl a következőket mondta: „Hangzás szempontjából a legnagyobb dolog, amit valaha letettünk az asztalra” – kezdte az énekes/gitáros. „Egyik éjjel kint feküdtem a szabad ég alatt, és elképzeltem, hogy minden egyes csillag egy olyan hely, ahol akár élet is lehet. Innen jött az inspiráció: az eget úgy kell kezelnünk, mint a szomszédságunkat, és nem lehet más dolgunk a földön, mint összekapni magunkat és értékelni az életet ebben a hatalmas univerzumban. A különleges az egészben az, hogy a cím előbb megvolt, mint maga a zene.”

A végeredmény pedig egy igazi rockhimnusz lett, amelyet spontán módon, egyetlen délután alatt rögzített a június 26-án Budapesten fellépett csapat, és amely ugyanakkor magán viseli a producer Greg Kurstin által hozott jazz stílusjegyeket.

A nótához készített klip pedig augusztus 23-án debütált: a rendező maga Grohl volt, társául pedig az operatőr Brandon Trost szegődött, így álmodtak meg közösen egy kaleidoszkóp jellegű, epikus sci-fi világot.