Bejelentkezés

x
Search & Filters

Három kontinensen, 52 országban lesz kapható a Special Providence márciusban megjelenő új lemeze



Európa legnagyobb progresszív kiadójához szerződött le a Special Providence, így a márciusban megjelenő Essence of Change című nagylemezünk a teljes kontinensen, továbbá az Egyesült Államokban és Japánban is kapható lesz.  Az instrumentális zenekar a magyarok közül az első, amely a legendás brit kiadóval megállapodott.

A magyar könnyűzenei élet egyik legnagyobb 2015-ös híre, hogy a Special Providence szerződést kötött a Giant Electric Pea (GEP) kiadóval. A brit vállalat stílusában a legnagyobb Európában, olyan zenekaroknak, előadóknak jelentette meg már lemezét az elmúlt bő 20 évben, mint a Threshold, a Spock’s Beard és John Wetton (King Crimson). Az illusztris névsor mostantól a Special Providence-szel folytatódik, ami annyit jelent, hogy negyedik nagylemezük, az Essence of Change márciustól 52 országban kapható majd. A fúziós jazz, a jazzrock, a progresszív rock/metal és az elektronikus zenékből táplálkozó együttes mára már komoly nevet szerezett külföldön, folyamatosan turnéznak Európában, megfordultak már Japánban és Dél-Amerikában is, de a szerződés aláírása hozta meg nekik a nemzetközi áttörést.

A négytagú csapat - ezúttal már Kaltenecker Zsolt billentyűssel - nyáron felvette lemezét a SuperSize Recording stúdióban, megjelenése márciusban várható. Markó Ádám dobos/zenekarvezető szerint az eddigi legprogresszívebb anyagot írták meg. Íme az új album borítója:

 


A lemezbemutató március 13-án lesz a Dürer Kert nagytermében.

Esemény: https://www.facebook.com/events/433610716792999/

Bővebben:
www.specialprovidence.eu
www.facebook.com/SpecialProvidence
www.youtube.com/specialprovidence

 


 
Címkék: 
Special Providence