Bejelentkezés

x
Search & Filters

Hat dolog, amit már biztosan tudunk az új Tool albumról

Márciusban végre stúdióba vonult a Tool, hogy elkezdjenek dolgozni új albumukon, tizenkét évvel a 2006-os 10,000 Days után. Május 11-én azonban egy időre félbeszakadt a projekt, ugyanis a csapat hangszeres zenészei egy különleges turnéra indultak, amelynek állomásain a zenélés mellett a rajongók is kérdezhetnek tőlük. Az első ilyen alkalmon természetesen mindenki az új albummal kapcsolatos dolgokra volt kíváncsi, egy lelkes jelenlévő pedig össze is szedett hat érdekes infót, amit sikerült megtudniuk.
 
- A dobtémák felvétele már kész, és a zenekar mindent analóg módon, szalagokra rögzít a megfelelő hangzás érdekében. Néhány ének-, basszus- és gitárdallam is felvételre került már, ezek azonban inkább csak azért vannak, hogy segítsék a többi hangszeres munkáját, és még nem a végleges verziók.
 
- Minden dal több mint tízperces.
 
- A koncerten a The Grudge, a 46 & 2, a Descending, a Jambi és a Parabola mellett egy új dobszóló is elhangzott Danny Carey-től.
 
- Maynard James Keenan, a banda frontembere csak azután kapcsolódik be a munkába, hogy a többiek már feljátszották a részüket. Ezt követően áll neki a szövegek megírásának, amelyet mindig úgy old meg, hogy a többieknek már ne kelljen változtatniuk semmin.
 
- A dalszerzési folyamat mindig Adam és Justin riffjeivel kezdődik, aztán jön Danny, aki teljesen átalakítja az egészet.
 
- Egy rajongó azt kérdezte a zenészektől, hogy miért mindig ugyanazokat a dalokat játsszák a koncerteken, amit azzal indokoltak, hogy egyrészt Maynard csak bizonyos mennyiségű nótát tud elénekelni egy este, másrészt vannak olyan dalok, amelyek kifejezetten ártanának a hangjának, így ezeken jelentősen változtatniuk kellene, a fiatalon írt számaikat jellemző hévvel és dühvel pedig már nem tudnának eléggé azonosulni, így ezek nem lennének hitelesek élőben.