Bejelentkezés

x
Search & Filters

Hatalmas show és több, mint 30 dal várható a Lord zenekar 45. jubileumi koncertjén február 11-én az Arénában!



Idén ünnepli fennállásának 45. évfordulóját a legendás magyar hard rock együttes, a Lord zenekar, február 11-én pedig a közönséggel együtt ünnepel a zenekar a Papp László Budapest Sportarénában. Azenekar mögött álló 45 évről, és a jubileumi koncertről és a koncert napján megjelenő új albumról kérdeztük a zenekart.

Rockbook: - Milyen volt ez a 45 év? Össze tudnátok foglalni a legemlékezetesebb pillanatokat?

Lord: - Hosszú... Számunkra minden koncert, minden találkozás a közönséggel emlékezetes pillanat. Igazából nem emelnénk ki semmit.

Rockbook: - Vidéki zenekarként kerültetek a hazai rockzene élvonalába, amely nem tűnt egyszerű feladatnak. Mi volt a siker titka?

Lord: - Nem gondolnánk, hogy nagy titkot kellene keresni. Magunkat adtuk. A Lord szövegek, a zene, a zenekar őszinte közvetlensége, hogy nem hódoltunk be egy divatos hullámnak sem,de hát az eltelt 45 év mindent bizonyít, hiszen a zsűri (a közönség) a mai napig velünk van…és Őket nem lehet becsapni.

Rockbook: - A ’80-as évek első felében eljátszottatok a gondolattal, hogy Budapestre teszitek a zenekar székhelyét, aztán maradtatok Szombathelyen. Mi indokolta azt ötletet, majd a végleges döntést?

Lord: - Abban az időben (ahogy tulajdonképpen ma is) főváros centrikusság volt a jellemző, igen ezért felmerült a gondolat, de aztán maradtunk a saját kis közegünkben, ha lehet így még értékesebb ez a 45 év!

Rockbook: - Melyik albumotok hozta meg a nagy áttörést? Ez szerintetek minek köszönhető?

Lord: - Szerintünk a Big City ,amit azért nem kis kalandok árán hoztunk haza Ausztriából ,a lemez a mai napig hallgatható, vállalható, remek anyag.

Rockbook: - A Lord felállásában sok változás történt az évek során. Ez zeneileg mennyire hatott ki a Lord munkásságára?

Lord: - Nem gondolnánk, hogy zeneileg változott volna jelentősen az irányvonal, hiszen az Erős Attila-Balogh József alkotta alapokon nyugszik a mai napig a zenekar munkássága.

 

 

Rockbook: - A zenekarban van olyan tag, aki fiatalabb, mint maga a zenekar. Nem fura ez egy kicsit? Mennyire volt nehéz megtalálni a közös hangot?

Lord: - Egyáltalán nem fura nekünk….reméljük neki sem. 2005-ben érkezett a sajnálatos módon napokban elhunyt Vida Feri helyére. Remek muzsikus, halkszavú….szeretjük.

Rockbook: - Február 11-én kerül sor a 45 éves jubileumi koncertre a Budapest Arénában. Milyen műsorral készültök? Előkerülnek majd ritkán játszott dalok is?

Lord: - Nagyon készülünk, odatesszük magunkat, ahogy ez elvárható tőlünk 37 számot állítottunk össze ,tulajdonképpen minden lemezről játszunk, valamint az aznap megjelenő új albumról is elhangzanak dalok.

Rockbook: - Lesznek vendégzenészek az este során?

Lord: - Nem lesznek vendégek, a közel 3 órás programot a jelenlegi felállásban lesz  látható-hallható ,vagyis :Erős Attila, Pohl Mihály, Gidófalvy Attila, Gyurik Lajos, Apró Károly, Beke Márk összetételű Lord lép színpadra.

Rockbook: - Több generáció is felnőtt már a zenéteken, és úgy tűnik, még egy pár generáción át öröklődni fog a rajongás. A koncerten is több korosztályra számítotok?

Lord: - Évek óta jellemző a koncertjeinken a közönség több generációs jelenléte. Most is erre számítunk, tehát várunk mindenkit, korra, nemre való tekintet nélkül!

Rockbook: - Legutóbb 2010. április 1-jén jelent meg az ’Örökké’ című albumotok. Miért vártatok hét évet az új lemezzel?

Lord: - Sosem a mennyiség volt fontos a Lord számára, hanem a minőség, bízunk benne, hogy az új anyag bebizonyítja ezt.

Rockbook: - Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Lord: - Nem kifejezetten tervezünk, örülünk,hogy ezt csinálhatjuk,évi 60-70 koncertünk van, ami nem rossz.

Köszönjük a megkeresést! Ne feledjétek! 2017. február 11-én Lord 45 Születésnapi koncert a Budapest Arénában! Számítunk rátok!