Bejelentkezés

x
Search & Filters

A hazai kedvencek is tudnak emlékezetes bulikat csapni: Fish!, Useme, Nova Prospect koncertbeszámoló – 2018. 07. 20, Barba Negra Track



Fish!, Useme, Nova Prospect – 2018. 07. 20, Barba Negra Track
 
A nyár egyik jellegzetessége, hogy szinte egymást érik a kisebb-nagyobb fesztiválok az ország különböző pontjain, ahol egymást követik a legjobb magyar zenekarok a színpadon. Hasonló helyzet alakult ki július 20-án a Barba Negra Track-ben is, ahol gyakorlatilag egy minifesztivál szerveződött a Fish! aktuális koncertje köré, amelyhez a Nova Prospect és a Useme csatlakozott.
 
Érdemes volt időben érkezni, hiszen negyed héttől már kezdett a Nova Prospect, akiket most először sikerült elcsípnem élőben és természetesen nem is okoztak csalódást. A kecskeméti illetőségű zenekar jó ideje nagy és lelkes rajongótáborral rendelkezik, amely valószínűleg még tovább bővült A Dal hatására, ahol a Vigyázóval indult a csapat. A kicsit borongós idő ellenére is sokan összegyűltünk, amit Besnyő Gabi és a fiúk egy remek koncerttel háláltak meg, amivel a korai időpont ellenére is sikerült tökéletesen megalapozniuk az este hangulatát, és az is biztos, hogy nem ez volt az utolsó találkozásom a csapattal.
 
 
A Useme talán az egyik legaktívabban koncertező hazai zenekar, akik Budapesten is rendszeresen megfordulnak és ezt aligha bánja bárki is, hiszen a srácok mindig remek bulit csapnak fülbemászó dalaikkal, amelyek eléneklésébe a közönség is rendre betársul Csongor Bálint mellé. Természetesen nem volt ez másképp ezúttal sem és már az Ami felkavar első hangjaira nagy üdvrivalgás fogadta a bandát, akik ezúttal tizenhárom dalt játszottak el két eddigi albumukról, a Világvevőről és a Szélesvásznú égről. A zenekar kezdettől fogva remek színpadi teljesítményt nyújt, de ha ez lehetséges, még mindig egyre csak jobbak lesznek, az pedig világosan látszik, hogy igazi örömzenélésről van szó, ami emellett lehengerlő profizmussal párosul.
 
 
A Fish! legénysége talán egy fesztivált sem hagy ki idén, de ezen persze nincs is mit csodálkozni, hiszen köztudott, hogy Senior Hal és társai csinálják az egyik legnagyobb bulikat idehaza, ráadásul annyira sikerült eltalálniuk a „receptet” a zenéjükkel, hogy egyaránt betalál szinte minden stílus kedvelőinél, így a Track-ben is egy sereg különböző banda jött velünk szembe a jelenlévők pólóján. A nyitódalt ezúttal a fiúk egyik új dala, a Felemás jelentette, de a későbbiekben a legfrissebb szerzemény, a Zenéd is milyen? is felcsendült, amiről ki-ki döntse el, hogy vajon konkrét fricska bizonyos előadók felé, vagy egyszerűen csak egy jó poén – az mindenesetre biztos, hogy élőben is szórakoztató.
 
 
Ahogy a Fish! teljes munkássága is az, függetlenül attól, hogy éppen mely dalok kerülnek terítékre egy-egy koncerten, a lelkes ugrálás, éneklés vagy éppen a keményebb stílusú zenekarok koncertjeit megszégyenítő pogo mindig garantált, és ezúttal sem maradt el egyik sem a felsorolt „kellékek” közül, az pedig külön örömteli volt, hogy a zenekar tényleg bátran meri variálni a nótákat, és olyan nem várt szerzeményeket is előhúz a tarsolyból, mint a Majdnem Kalifornia, a Szépen kérlek vagy a Magasan száll a Pantera Walk-jával felvezetve, amiről bizonyára mindenki felidézte magában egy pillanatra a nemrég elhunyt kiváló dobost, Vinnie Paul-t.
 
 
A pár éve a rádiókban is előszeretettel játszott Ne is figyelj rám, a sokak örök kedvencének számító Gyújtsuk fel és a Kockásinges lányok hármasánál jobb lezárást talán nem is lehetne találni egy koncerthez, de a Fish! legénysége még megfejelte mindezt egy alapos ráadással, amelybe öt saját dal mellett még a Misfits Dig Up Her Bones-ának feldolgozása is belefért, hogy aztán a Gyere ki a rétre ténylegesen lezárja a remek hangulatú estét.
 
 
Ha összegezni kellene a látottakat/hallottakat, csakis dicsérő jelzőkkel lehetne illetni mindhárom fellépő zenekart és persze a közönséget is, akik kitartóan végigtombolták koncerteket ezen a minőségi minifesztivállal felérő estén, amelyen gyenge pontokat és hibákat nem is lehetett találni, arra viszont tökéletes volt – a hibátlan szórakozás mellett – hogy ismét tudatosítsa mindenkiben, hogy még ha egymást is érik a külföldi zenekarok koncertjei, a hazai kedvencek is tudnak ugyanolyan, ha nem még jobb hangulatú és hasonlóan emlékezetes bulikat csapni.
 
A Fish! koncerten elhangzott dalok:
 
01. Felemás
02. Minden jó lesz
03. A huszonötödik óra
04. Egyszer akarom
05. Keep Your Secret
06. Majdnem Kalifornia
07. Számolj hármat
08. Mi vagyunk itt
09. Zenéd is milyen?
10. Szépen kérlek
11. Magasan száll
12. Hülyegyerek
13. Ne is figyelj rám 
14. Gyújtsuk fel
15. Kockásinges lányok
 
Ráadás:
 
16. Nyomot hagy
17. Sav
18. Kelj fel
19. Ki van kivel
20. Dig Up Her Bones (Misfits)
21. Gyere ki a rétre
 
 
Tóth Mátyás
Fotók: Révész Patrik, Dávid Zsolt