Bejelentkezés

x
Search & Filters

Híres dalok basszusgitáros intrói, amiket sosem felejtünk el

A basszusgitár általában "csak" a ritmusszekció részeként szolgáltatja az alapot, de előfordul, hogy éppen a négyhúros hangszer kerül előtérbe, főleg az intrókban. Az Ultimate-Guitar most 11 olyan dalt gyűjtött össze, amelyeket egy-egy emlékezetes basszusgitártéma vezet fel.
 
- Motörhead - Ace Of Spades: a basszusgitár szó hallatán sokaknak azonnal Lemmy jut eszébe és ez nem is véletlen: a Motörhead frontembere maradandót alkotott a hangszeren és ennek ékes példája az Ace Of Spades intrója is.
 
 
 
- Annihilator - All For You: bár maga azt album talán a top 5-ben sincs benne az Annihilator diszkográfiájában, a címadó dal basszusgitáros intróját valószínűleg mindenki megjegyezte, aki akár csak egyszer is hallotta.
 
 
 
- Black Sabbath - N.I.B.: Geezer Butler vitathatatlanul az egyik legnagyobb hatású basszusgitáros, aki már a Black Sabbath első albumán felhívta magára a figyelmet páratlan tehetségével, amit a N.I.B. intrójában is megcsillogtatott.
 
 
 
- Red Hot Chilli Peppers - Around The World: Flea minden idők egyik legemlékezetesebb intróját hozta össze az Around The World-ben, amire még akkor is elkezd járni a lábunk legalább egy kicsit, ha foggal-körömmel tiltakozunk ez ellen.
 
 
 
- Tool - Forty Six & 2: a Tool több dallal is szerepelhetne a listán, hiszen a Schism és a The Pot intrója is nagyszerű, de talán a Forty Six & 2-ban mutatkozik meg a legjobban, hogy milyen dallamos és ütős Justin Chancellor játéka.
 
 
 
- Muse - Hysteria: bár sokak szerint a Muse eladta magát és túl nagyot változtak a kezdeti időkhöz képest, azt senki sem vitathatja, hogy a Hysteria intrója egyszerűen tökéletes és olyan szinten beleég az agyunkba, hogy utána biztosan ezt dúdoljuk majd.
 
 
 
- Nirvana - Love Buzz: bár Kurt Cobain volt a Nirvana zenei agya, ne feledkezzünk el Krist Novoselic és Dave Grohl teljesítményéről sem. A Love Buzz például kifejezetten Krist játékára épül, aki egy egyszerű, mégis emlékezetes intróval vezeti fel a dalt.
 
 
 
- Queen - Another One Bites The Dust: talán nem túlzás azt állítani, hogy ez a nagybetűs Basszusgitáros Intró. John Deacon maradandót alkotott és sem azz intró, sem maga a dal nem veszített fényéből az évtizedek során.
 
 
 
- Pink Floyd - Money: gyakorlatilag bármihez is nyúltak a Pink Floyd tagjai, az biztos arannyá változott és nem kivétel ez alól a Money intrója sem, amit még azok is jól ismernek, akik egyébként nem rajonganak a zenekarért. Roger Waters ugyan megosztó személyiség, de az kétségtelen, hogy elképesztően tehetséges basszusgitáros.
 
 
 
- Megadeth - Peace Sells: sokan a Megadeth második albumát tartják a banda legnagyobb mesterművének és ezen hallható az egész metal műfaj egyik legemlékezetesebb basszusgitáros intrója, amit Dave Ellefson prezentál a Peace Sells elején. Az intróból rengeteg feldolgozás készült, de hallhattuk az MTV News-ban és több videojátékban is.
 
 
 
- Metallica - For Whom The Bell Tolls: ehhez pedig talán nincs is mit hozzáfűzni. Cliff Burton teljesítménye magáért beszél.