Bejelentkezés

x
Search & Filters

Hobo elárulta mennyit kaszál egyetlen fellépéssel



Egy elszámolási vita kapcsán vallott gázsijáról Földes László Hobo: ha kifizetik, szép summa üti az ismert magyar művész markát. - írja a Pénzcentrum.

Az összes előadóestemnek ugyanannyi, 150 ezer forint az ára, amelyben a világítás, a hangosítás és a hangmérnök gázsija is benne van. Ehhez jön az utazási-szállítási költség és 27 százalék áfa - mondta a Borsnak az ország legismertebb "csavargója".

Noha a művész saját állítása szerint alkalmanként ennél kevesebbért, vagy akár teljesen ingyen is elvállal fellépéseket, havi néhány előadás is már szép profitot termel. És akkor még nem beszéltünk a Hobo és Bandája koncertekről (a művész hivatalos weboldala szerint augusztusban 3 ilyen is lesz), amelyeknek vélhetően magasabb a díjszabása.
Nagy a kontraszt

Habár nem kívánjuk elvitatni a művész gázsiját, a KSH legfrissebb statisztikái mégis érdekes kontrasztról árulkodnak. Az adatok szerint az átlagkereset Magyarországon jelenleg nettó 159 ezer forint. Ez azt jelenti, hogy Hobo akár egy este is hazavihet (most tekintsünk el attól, hogy a 150 ezer forintnak csak egy része illeti a művészt) közel annyit, amennyiért az átlag havi 160 órát dolgozik.

Persze sokaknak még ennyi se üti a markát. A szociális ellátás területén dolgozók például átlagosan havi 71 ezerért robotolnak, így nekik 2 hónap alatt jön csak össze annyi, mint Hobónak egyetlen fellépéssel. Sőt, még a legjobban kereső ágazatokban sem rózsás a helyzet, a pénzügyi területen tevékenykedőknek is 80 órát kell dolgozni a ~160 ezer forintos "gázsiért".

 

Forrás: Pénzcentrum