Bejelentkezés

x
Search & Filters

Hogy kapták nevüket a legnagyobb rock, metal zenekarok? - 7. rész

Cikksorozatunk hetedik részében a Motörhead, Ozzy Osbourne, a Pink Floyd, a Poison és a Procol Harum nevének eredetét ismerhetitek meg.

Motörhead: A motorhead név az amfetamin-felhasználókra utal, a zenekar nevét azonban rendszerint kisbetűvel és umlautos övel írják, ami valószínűleg pályatársaik, a Blue Öyster Cult ö betűjéből ered. Nyelvtanilag azonban nincs szükség az ö-re, és a helyes kiejtés is az o.

 

 

Ozzy Osbourne: John Michael Osbourne-t eredetileg gúnyolódásból nevezték el iskolatársai Ozzynak, a Black Sabbath későbbi frontemberének azonban annyira megtetszett, hogy egy életre megtartotta.

 

 

Pink Floyd: A Pink Floyd névvel Syd Barrett állt elő, miután megtudta, hogy korábbi nevüket, a Tea Set-et már használja egy zenekar. Barrett kiválasztotta a lemezgyűjteményéből két blueszenész, Pink Anderson és Floyd Council nevét, és ezeket egyesítette.

 

 

Poison: Bret Michaels Mechanicsburgben kezdte pályafutását egy Laser nevű garázsbandában, majd 1979-ben gyerekkori cimborájával, Rikki Rockettel zenélt együtt a Spectresben. Később csatlakozott hozzájuk Matt Smith és Bobby Dall, akikkel Paris néven főleg feldolgozásokat játszottak kocsmákban. Hamarosan azonban stabil bázis alakult ki körülöttük, 1980-ban pedig két fontos változás történt velük: Los Angelesbe költöztek és megváltoztatták a nevüket Poison-re.

 

 

Procol Harum: A név pontos eredete bizonytalan, de a legelterjettebb sztori az, hogy a zenekar egyik barátjának macskájának volt hasonló neve, amit valaki rosszul írt le.

 

 

Az 1. rész itt, a 2. rész itt, a 3. rész itt, a 4. rész it, az 5. rész itt, a 6. rész itt olvasható.