Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Hollywood Undead tízpontos koncertet adott az Akváriumban! - 2018.02.13. koncertbeszámoló

Hollywood Undead, Astroid Boys - 2018.02.13. Budapest, Akvárium Klub
 
Bár az utóbbi időszakban (és a közeljövőben is) rengeteg zenekar turnéja éri el Magyarországot és ad gyakran telt házas koncertet, az azért már nem mindennapos, hogy egy banda pár éven belül többször is visszatérjen, és két egymást követő estén is telt házat csináljon, márpedig a Hollywood Undead-del pontosan ez a helyzet, és a február 13-i koncerten mi is láthattuk, hogy nem véletlenül.
 
Bő egy órával a 19:00-ra kiírt kapunyitás előtt már hatalmas sor kígyózott körbe az egész Akváriumon és szinte kivétel nélkül mindenki a zenekar valamelyik pólóját viselte, gyakran egy-egy kendővel vagy maszkkal is kiegészítve. A kapunyitást követően egészen gyorsan lezajlott a bejutás, majdnem nagyjából háromnegyed 8 körül az este vendégzenekara, az Astroid Boys is megérkezett, pontosabban először csak DJ Comfort rakott be pár dallamot a hangulat megalapozásához, és már ez is előrevetítette, hogy ez semmiképp sem egy „hagyományos” rock koncert lesz, és erre csak ráerősített a két rapper/énekes, Traxx és Benji produkciója. A zenekart egy gitáros és egy dobos teszi teljessé, ráadásul, mint kiderült, a Matt nevű dobos srác aznap reggel érkezett Walesből, hogy kisegítse a csapatot a turné hátralevő részén, miután az eredeti dobosnak, aki még az előző este is játszott velük, váratlanul haza kellett utaznia. Példaértékű problémamegoldás és helyzetkezelés ez a zenekartól, ami előtt le a kalappal.
 
Maga a koncert inkább egy igazi rapbuli hangulatát keltette, bár néha keményebbre váltott az alap, például a legnagyobb tombolást kiváltó Dirt című dalnál. A két rapper még a közönség soraiba is lejött néhány percre. Összességében jól bemelegítették a közönséget – többen még a dalok szövegét is tudták, ami láthatóan jólesett Benji-éknek – és szimpatikus benyomást keltettek, így aki nyitott a rapre és az alapvetően elektronikus dallamoktól sem riad vissza (márpedig ha Hollywood Undead koncertre megy, akkor ez valószínűleg így van), jól szórakozhatott.
 
 
A meglepően hosszú, közel 45 perces, egyre türelmetlenebb várakozás után végre lehullott a függöny (szó szerint) és belecsapott a Hollywood Undead a tavaly megjelent V című album egyik dalába, a Whatever It Takes-be, majd – talán a csúszás miatt is – megszakítás nélkül érkeztek a további dalok, köztük a California Dreaming és sokak nagy kedvence, a Dead Bite, Funny pedig szavak nélkül is belophatta magát mindenki szívébe Buda Fckn Pest feliratú dzsekijével.
 
Egyre több zenekar él azzal a húzással, hogy a koncertjeik egy-egy pontján a színpadra hívnak egy szerencsés rajongót, aki eljátszhat velük egy dalt, ezen az estén pedig egy Chris nevű srác volt a kiválasztott, aki a Comin’ in Hot-ban gitározhatott a csapattal, miután kiderült, melyik tag a kedvence, és meg is énekeltette a közönséget. Vicces pillanatok voltak, és nem az utolsók.
 
A Tainted Love feldolgozás gyakran szerepel a Hollywood Undead koncertjein, de néhány másodperc erejéig a Bon Jovi, az AC/DC és a Rammstein egy-egy klasszikusát is megidézték, ami egyfelől szép gesztus, másrészt pedig a közönség is vevő szokott lenni az ilyesmire, és most sem volt ez másképp.
 
A szintén a V-n hallható Riot alatt talán a korábbinál is jobban beindultak a rajongók és még egy „Fuck this shit, let’s start a Riot” feliratú zászló is a színpadra került az első sorokból.
 
 
Az újabb nagy poén pedig ezután érkezett, amikor a jól ismert „guglitrenszlétes” női géphang szólalt meg Danny telefonjával, hogy a maga tört magyarjával – amitől persze csak még viccesebb volt az egész helyzet – elmondja, hogy Johnnak milyen kicsi a farka, és hogy a „Rossz Hold” című dal következik, ami természetesen (bár a Google fordító „tudásából” kiindulva ez nem is annyira magától értetődő…) a Bad Moon-t takarta.
 
A ráadásra két dal jutott, az Everywhere I Go és a Hear Me Now és ez esetben azt is tudhatjuk, hogy a szokásos „see you soon” elköszönés tényleg azt jelenti, hogy hamarosan újra lehet találkozni a zenekarral, igaz, Budapest helyett Sopronban, a VOLT fesztiválon június 29-én.
 
 
A Hollywood Undead elképesztően szórakoztató bulit csinált az Akváriumban, végig tízpontos hangulattal, így ha valaki eddig esetleg ódzkodott volna a zenekartól a különböző műfajok keveredése miatt, én csak arra tudom buzdítani, hogy bátran adjon nekik egy esélyt.
 
A koncerten elhangzott dalok: 
 
01. Whatever It Takes
02. Undead
03. Been to Hell
04. California Dreaming
05. Dead Bite
06. Renegade
07. Gravity
08. Comin' in Hot
09. War Child
10. Tainted Love (Soft Cell cover)
11. Bullet
12. Another Way Out
13. Riot
14. Cashed Out
15. Bad Moon
16. Day of the Dead
 
Ráadás:
 
17. Everywhere I Go
18. Hear Me Now
 
 
 
Tóth Mátyás
 
A fotók a zenekar Facebook oldaláról származnak.