Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ian Gillan kedvenc Deep Purple dalaA Deep Purple évtizedek óta a legnagyobb hatású rockzenekarok közé tartozik és számos örökzöld klasszikus fűződik a nevükhöz, a banda énekese Ian Gillan kedvence azonban nem ezek valamelyike, hanem a 2020-ban megjelent Whoosh! album egyik dala, a Nothing At All.
 
"Egyszerűen mindent szeretek benne. Érzelmes és technikás. Tartalmas a szövege és zeneileg is nagyon közel áll hozzám. A legtöbb dalunk persze különleges, hiszen nem is kerülnének fel az albumainkra, ha nem lennénk elégedettek velük, de olyan ez, mint a koncertek: csak nagyjából minden huszadik sikerül tökéletesen. Persze mindegyik jó, de a végeredményt rengeteg apró tényező befolyásolja: a hangzás, a közönség hangulata, az egészségi állapotunk, sőt, akár még az is, hogy milyen nap van.
 
Ami a Nothing At All-t illeti, a szövege nagyon sokat jelent nekem, mert úgy mesél el egy történetet, ahogy én szeretem. Már a riffje nagyon megérintette a szívemet, amikor a dal többi része még kész sem volt. Éreztem, hogy ezt muszáj elénekelnem. Nagyon más a ritmusa és a tempója, mint bármi, amit korábban csináltunk, de számomra minden megvan benne. Nekem ez a tökéletes Deep Purple dal."