Bejelentkezés

x
Search & Filters

Igaz-e, hogy az Overkill korábbi gitárosa lenyúlta James Hetfield stílusát?Az Overkill-ből és a Vio-Lence-ből ismert Bobby Gustafson régi zenésztársa, Steve "Zetro" Sousa (az Exodus énekese) vendége volt a Zetro's Toxic Vault című YouTube-műsorban, ahol elárulta, tényleg igaz-e, hogy annak idején lenyúlta James Hetfield stílusát és arról is beszélt, hogyan ugrott be kis híján a Metallica-ba, éppen Hetfield helyére.
 
"Azt mindenekelőtt szögezzük le, hogy én sokkal jobban néztem ki, mint James! De egyébként nem igaz, hogy bármelyikünk is utánozta a másikat, sőt, éppen az ő tanácsára szereztem be a Gibson V-met és az Explorer-emet, amiket azóta is imádok és használok. Csuklópántokat sem azért hordtam, hogy James stílusát utánozzam. Ezt a Misfits ihlette és a zenekar több tagja is viselt ilyeneket évekig.
 
Bobby Gustafson a 80-as évek végén - '90-es évek elején
 
Miután James 1992-ben megégett a színpadon, felhívott a Metallica akkori turnémenedzsere, Tony és elküldte azt a 18 dalt, amit meg kellett volna tanulnom két nap alatt. Valamennyire ismertem a Metallica-t, tudtam dalrészleteket, de teljes számokat nem, mert egyébként sem szerettem bemagolni mások szerzeményeit. Ráadásul volt még egy koncertem az I4NI csapatával, amit le kellett volna mondanom, hogy legyen időm megtanulni a dalokat, de én mégis lejátszottam a bulit, és az volt a terv, hogy utána repülök Denverbe a meghallgatásra, csakhogy a szakadó eső miatt végül négy órát késett a gépem, James-nek pedig még komoly fájdalmai voltak, úgyhogy nem tudott ennyit várni. Abban maradtunk, hogy áttesszük a meghallgatást másnapra, de James el sem jött. Csak Lars, Kirk és Jason volt ott és csupán öt dalt kellett eljátszanom. Ez elég dühítő volt, mert ha szóltak volna, hogy csak öt nóta kell, jóban felkészültem volna.
 
Végül John Marshall-ra (Metal Church) esett a választásuk, aki korábban már beugrott egyszer a bandába, amikor James eltörte a karját. Azt hiszem, kezdettől fogva ő volt a B-terv, de tudom, hogy Pepper Keenan (Corrosion Of Conformity) és Mike Gilbert (Flotsam And Jetsam is részt vett a meghallgatáson. Sajnálom, hogy nem engem választottak. Menő lett volna nagy szabadtéri arénakoncerteken játszani velük."