Bejelentkezés

x
Search & Filters

Igazi szupertrió lép színpadra Alapi István lemezbemutató koncertjein!



November 22-től egy mini-turnén mutatja be Alapi István 'L.A. On My Mind' című új albumát, amelynek négy állomásán egy igazi szupertrió lép színpadra: Alapi István - gitár, Szappanos György - basszusgitár, Borlai Gergő - dob felállásban. 
 
Alapi István két előző, fusion albuma után, melyek közül a “niXfactor” 2012-ben az év magyar jazzalbuma lett, most egy igazi rock instrumentális albumot készített, a dobosfenomén Borlai Gergő közreműködésével.
 
Alapi István legújabb albumának (lemezkritika itt olvasható) címét kérdéssé alakítva igyekezhetnénk megfejteni, miért épp Los Angelesre gondol most a mi gitárhősünk? Elméletileg két válasz lehetséges. Az egyik szerint azért, mert ott adták ki a kettes számú szóló albumát. Ez nem igazán a közeli múltban történt, ezért kevéssé valószínű ez a verzió. Nem így a második. E lemez megjelenése előtt, a Riff portálnak adott Alapi-interjúból az alábbiak derültek ki:
 
„2016 elején bemutatóztam a világ legnagyobb hangszerkiállításán, a kaliforniai NAMM-on. Nem is igazán a vásár – bár persze az is nagy élmény volt – fogott meg olyan mélyen, hanem maga Amerika. Egy kinti cimborám vendégszeretetét élvezve két hét alatt bejártam három államot, rengeteget utaztam, legendás klubokat látogattam, jó koncerteket láttam, szóval beleszippantottam egy kicsit az ottani létbe. Annyi benyomás ért, annyira feltöltődtem, hogy a hazaérkezésem utáni napon elkezdtem rögzíteni az ötleteimet a házi stúdiómban. Minden olyan hirtelen történt, egymás után jöttek a témák, szinte az egész anyag egy lendülettel kiszaladt belőlem.” Mit mondjak, a lemez tanúsága szerint is zenei hatásokban gazdag, intenzív élmények érhették őt, valamint a számok szerzőjének kiléte is egyértelmű.
 
 
A mini-turné állomásai: