Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Ígérem, holnap sem feledem!” – Hooligans koncertbeszámoló, Syma Csarnok



A jövőre felnőtt korba lépő négyes, a Hooligans október 1-én kiadta tizedik stúdió albumukat, a Históriát, ami immár háromszoros platina lemez lett az eladási listák alapján. Baráti ár, rendhagyó terjesztés és még bakelitban is kapható! Két éve a Sport Arénát, most a Syma Csarnokot töltötték meg így Karácsony tájékán válság ide, vagy oda… 18 év, 10 album, majd 30 klip és 10 szakmai díj. Ezerrel nyomják a bulikat, interjúkat, közönségtalálkozó is akad, első a zenekar. A rajongók nem panaszkodhatnak! Csak így lehet csinálni a rock’n rollt! A mostani bő három órás buli tokkal – vonóval is erről szólt. Én valahogy mindig úgy keveredek ide, hogy a feleségem addig nyúz, amíg a közös nevező Ők lesznek, pedig (nem)elég rock koncerten megfordulok az asszony nélkül, amiket kevésbé díjaz. Idén már harmadszor vesz rá a huligánkodásra…

De mit is fecsegek, itt a hivatalos menetrend: 18h kapunyitás (a keménymag már rég itt van 2-300 fő), este hét előtt a „Best of” előzenekar csap fel hangulatfelhozónak ami ismert rádiósokból áll (Rákóczi, Búza, Garami 1-2, és Abaházi) magyar feldolgozásokkal, igaz miden műfajban (pop, rock ,lakodalmas). Szerencsére a végére beugrik a Republic 3-4 szám erejéig, ami lendít a hangulaton. Este nyolc utántól végre megjön a főbanda, amit jópáran már annyira vártunk, mint cukorbeteg az inzulint. Az intró az új albumról Mészáros János Elekkel megfűszerezve, a közönség buzdít keményen a bevezetés végén, mire berobbannak a fiúk vokálostól a „Mindörökké”-vel és az „Egyformább”-bal. Mindjárt más a hangulat. Csipa Úr köszönti a közönséget az erős nyitás után, aztán „Visz (is tovább) az út”-on, hogy találkozhassunk az „Idegen”-nel, aki a gyengébbek kedvéért biztosan lány, (Keresd a lányt) de nem „Királylány”.

 


Gyanítom, nem véletlen a dallista sorrendje. Mind zeneileg, és szövegileg elég jól egymásra épül. Persze mindenkinek meg kell küzdeni az álmaiért, és nem ártana „Másik szemmel” nézni a világot…

 


Lemegy még a háttérben futó kivetítőn a bohócos nóta a „Játszom” is, majd pihenés képen közös éneklés három szám erejéig (Nem szól semmiről, Ringass el, Tartson örökké), már buzdítani sem kell a népet. Megy itt minden magától, annyira aktív a küzdő, hogy alig bírtam fotózni… Erre a hangulatra rádobva két lapáttal az „Éltem voltam” és a „Szabadon” után jönnek Majkáék a „Belehalok” és a „Legyen valami”-vel közösen a Huligánokkal. Megmondom őszintén, tartottam ettől, hogy a rap, meg minden hogy jön ide, de óriási húzás volt! Kuriózum, piszokul kitaláltátok fiúk, gratula! Nagyot ütött, a közönség díjazta!

 


A négyes fogat, ami ma ötös, mert Tibi Úrnak van gitáros „segítője” nem lassít, ugyan ilyen lendületesen halad tovább a „Várok rád, Szárnyas lázadó – az asszony szerint én is ez vagyok - és a Szex és kávé”-val. Utóbbiról leszoktam. Hiába, annyi a nő itt, nehéz lehet ellen állni, és a „Vér nem válik vízzé”…A csajok a tizen valamennyitől mondjuk erős ötvenig, a fiúk, a fene se tudja! Azokat nem stírőltem! A négy szám után Csipa behívja a volt menedzserük Cápa fiát, közösen lenyomják a „Paradicsom”-ot, így emlékezve a barátra is. Szép gesztus, jó ez a  szám is nagyon. (Kinek miért) Nekem is személyes kedvenc ez a nóta. Ritkán játszott, ez marha jó, repülsz mint egy léghajó!

 

 

 


Így a vége felé közeledve kapunk még hármat: „Egyetlen, Áldatlan múlt” és a „Hotel mámor”  itt a vég! De a közönség nem engedi el a bandát: Dal kell, mindig új dal kell! Csipa mint már annyiszor köszön mindent és mindenkit, bemutatja a crew-t majd lenyomják  az „Illúzió”-t. Ennyivel nem ússzátok meg! Fütty, taps, rigmusok.. Csak beadják a derekukat három ráadásig: „Tavalyi hó, Félember és a Nőben a boldogság” (ja,meg néha a bolondság…) A végére egy nagyon jó pár perces gitár riffelés közösen, és ennyi!

 

 

Összegezve az egészet, rendesen odatették magukat a fiúk, több mint két órán át. A track lista összeállításában sem lehet kifogásolni semmit. Régi, új, ritkán játszott. A vendég zenészek is jól beillettek a programba. Hibátlan Karácsonyi bulit kapott a nép. Voltunk elegen is, ilyen legyen a többi koncert is!

 

 

Juhász Peti
 

Címkék: 
Hooligans