Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így békült ki egymással 16 év után Eddie Van Halen és Sammy Hagar

Eddie Van Halen október 6-án bekövetkezett halála az egész rockvilágot megrázta: rengeteg ismert zenész és barát búcsúzott a zseniális gitárostól, köztük a Van Halen korábbi énekese, Sammy Hagar is. Eddie és Hagar a 2004-es újraegyesülő turné óta nem beszéltek egymással, de idén kibékültek, ami nagy megkönnyebbülést jelent az énekesnek.
 
"Bár nem beszéltünk nyilvánosan a kibékülésünkről, mégis nyílt titok volt, hogy idén elástuk a csatabárdot. Eddie azt kérte, ne verjük nagydobra a dolgot és én is egyetértettem ezzel, de persze így is híre ment. Nagyon sokat jelent nekem, hogy sikerült kibékülnünk. Azt hiszem, képtelen lennék feldolgozni az elvesztését, ha haragban váltunk volna el egymástól. Így sem egyszerű a gyász és rengeteget gondolok Eddie-re, de főleg szép emlékek jutnak eszembe róla. A kibékülésünk is ilyen volt: januárban vagy februárban hívtam fel őt, még a koronavírus előtt, és csak annyit kérdezett, hogy mi tartott ilyen sokáig? laugh Azonnal fülig ért a szám és én magam sem értettem, miért húztam eddig a dolgot."
 
 
Szintén Eddie Van Halen-hez kapcsolódó hír, hogy az október 14-én tartott Billboard Music Awards gálán is megemlékeztek a zenészről: először egy öt évvel ezelőtti felvételt játszottak le, amikor a Van Halen a Panama-t adta elő a 2015-ös díjátadón, majd pedig egy Frankenstrat gitárra vetült a reflektorfény az egyébként sötét színpadon.