Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így birkózott meg szülei elvesztésével Glenn Hughes

Néhány héttel ezelőtt derült ki, hogy Glenn Hughes csatlakozott a The Dead Daisies-hez, egy friss interjúban pedig arról beszélt a legendás énekes-basszusgitáros, hogyan dolgozta fel a szülei elvesztését.
 
"Apám 2016-ban halt meg, pontosan akkor, amikor beiktatták a Deep Purple-t a Rock And Roll Hírességek Csarnokába és éppen a színpadon voltam a zenekarral. Már jó ideje kórházban volt demencia miatt és csak idő kérdése volt a halála, mégis nagyon megviselt, hogy pont akkor történt, anyukámat pedig egy évvel később veszítettem el. 2017 januárjában az Egyesült Királyságba repültem, hogy találkozzunk, a hónap közepén pedig elkezdődött a brit turnénk is, amely közben többször is meglátogattam édesanyámat. Az egyik este Cambridge-ben játszottunk, ő pedig a wolverhamptoni kórházban volt. A főnővér felhívott és megkérdezte, hogy be tudnék-e menni anyámhoz. Nem mondta, hogy meg fog halni, de éreztem. Hajnal 3-4 körül értem oda a turnébusszal, a rokonaim addigra már ott voltak. Megpusziltam anyukámat és bár fizikailag nem reagált, tudtam, hogy érzi.
 
Ezt eddig nem mondtam el senkinek, de a főnővér egyszer csak szólt, hogy ne a kaliforniai, hanem az eredeti akcentusommal beszéljek anyámhoz, mert olyan állapotban van, hogy a fiatalkori hangom nyugtatná meg és éreztem, hogy tényleg csodás dolgok történnek a lelkével. Aznap este Leedsben játszottunk a The Church nevű helyen, ami eredetileg templom volt, de átalakították rockklubbá. Egy barátom fél órával a koncert előtt hívott fel, hogy anyám meghalt és a hír hamar elterjedt a közönségben is. Anyám korábban a lelkemre kötötte, hogy egy koncertet se mondjak le miatta, és nem is tettem. Mindent beleadtam aznap este és éreztem, hogy a szüleim velem vannak lélekben."