Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így hatott a metal a szerencsejátékra, a divatra és a televíziózásraA metal zene emberek millióit köti össze világszerte. Sokan tudnak azonosulni a sokszor lázadó, kritikus vagy éppen személyes témájú szövegekkel és a gyors, ütős riffekkel, ugyanakkor a metal már jó ideje nemcsak a zenére korlátozódik, hanem számos más területen is érezhető a hatása, például a szerencsejáték, a divat és a televíziózás világában.
 
- játék/szerencsejáték: tulajdonképpen teljesen logikus, hogy a metal megjelent egy olyan közegben, amely alapvetően a kockáztatásról és a rizikós helyzetek felvállalásáról szól. A metal zene már hosszú évekkel ezelőtt megjelent a játéktermekben, de természetesen a netes kaszinók világában sem kell nélkülöznünk a kedvenc dalainkat, sőt, több népszerű zenekar saját játékgépet is készített, például a KISS, a Guns N' Roses és a Motörhead.
 
 
 
- divat: sokan hajlamosak azt hinni, hogy a metalosok viselete kimerül az egyszerű fekete pólóban és a szakadt ruhákban, ez azonban hatalmas tévedés, ugyanis a metal zenét szeretők többsége az öltözködésével is kifejezi önmagát, a divatvilágban pedig sokan felfigyeltek erre. Manapság már nem ritka, hogy a modellek szegecses vagy bőrruhákban vonulnak végig a kifutókon, több neves zenekar pólói pedig a nagy divatcégek boltjaiban is kaphatók, igaz, ennek nem mindenki örül, mert így gyakran olyanok is viselik ezeket, akik talán nem is ismerik az adott bandát.
 
 
 
- televíziózás: sok zenész úgy véli, a magánélete szent és sérthetetlen és csakis rá tartozik, mások viszont szívesen felvállalják önmagukat és családjukat a színpadon kívül is. A legismertebb metalos reality egyértelműen Az Osbourne család volt, amelyben Ozzy-ék őrült mindennapjait kísérhettük figyelemmel, nemrég pedig az amerikai Álarcos énekesben derült ki, hogy a Poison frontemberét, Bret Michaels-t rejti a Banán jelmeze.