Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így ismerkedett meg a Metallica 1981-ben Steve Harris-szelA Metallica és az Iron Maiden egyaránt a legnépszerűbb metal zenekarok közé tartoznak már évtizedek óta, de Steve Harris-ék még James Hetfield-ék számára is igazi példaképek, ami abból az interjúból is kiderül, amelyben a Metallica frontembere a Maiden legendás basszusgitárosához kapcsolódó élményeit idézte fel.
 
"Sok szép emlékem van az Iron Maiden-nel. Minden velük való találkozás igazán különleges. Kimondani is durva, de ha jól emlékszem, 1982-ben találkoztunk először Steve-vel. Hollywoodban autóztam Ron McGovney-val (a Metallica első basszusgitárosa, még Cliff Burton előtt) és Lars-szal, amikor egyszer csak megláttuk, hogy Steve megy mellettünk, mi meg letekertük az ablakot és ráköszöntünk. Nem gondoltuk, hogy foglalkozna velünk, de megfordult és odajött hozzánk. Ő volt az első híres és menő fazon, akivel találkoztam, és nagyon kellemes csalódás volt, mert Steve egy végtelenül kedves és közvetlen fickó mind a mai napig.
 
Ezt az is bizonyítja, hogy utána eljött a koncertünkre. Ha az ember tudja, hogy egy kedvence figyeli őt, hajlamos túlpörögni és túlizgulni a dolgokat. Gyorsabban játszottuk a dalokat, Lars pedig folyton azon aggódott, hogy ez vagy az a rész nem hasonlít-e túlságosan valamelyik Iron Maiden számra, és én is nagyon izgultam, mert tudtam, hogy Steve figyel minket. Általában az a jellemző, hogy a zenészvendégek pár dal után tovább állnak, de Steve végignézte az egész koncertet, sőt, még a hotelbe is átjött velünk utána. Tényleg elképesztően jó arc volt. Pár nappal később aztán mi is elmentünk a Maiden koncertjére, ahol szintén hatalmas szeretettel fogadtak minket."