Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így került 1992-ben a Metallica meghallgatására a Sepultura gitárosa, Andreas Kisser

A Metallica 1992-ben átmenetileg új gitárost keresett James Hetfield helyére, aki súlyos égési sérülést szenvedett a színpadon, és emiatt nem tudott játszani. A meghallgatásra természetesen rengetegen elmentek, köztük a Sepultura gitárosa is, aki egy friss interjúban élete legjobb élményének nevezte ezt a napot.
 
"Jason Newsted hívott fel, hogy meghallgatást tartanak egy denveri arénában és ott lesz csomó gitáros, több tribute zenekar tagjai és számos barátjuk, úgyhogy engem is szeretettel várnak. Nem kellett kétszer mondania: fogtam a Charvel gitáromat és elrepültem Denverbe, ahol egy limuzin várt a reptéren és egyenesen az arénához vitt, ahol Kirk Hammett-tel találkoztam először, aki megkérdezte, hogy minden rendben van-e, mert tudta, hogy akkor érkeztem Brazíliából. (nevet) 
 
Hamarosan én következtem és az Enter Sandman-t játszottam el a bandával. Teljesen nyugodt voltam, mert mindent megtettek azért, hogy otthon érezzem magam. A technikusok azt mondták, hogy olyan jól szóltunk együtt, mintha az eredeti felállásban játszottak volna. Be is jutottam az utolsó körbe John Marshall-lal együtt, aki a Metal Church gitárosa és a Metallica roadja volt, és már korábban is kisegítettte a zenekart, amikor James-nek eltört a karja. Végül nem engem választottak, de így is hatalmas győzelemként éltem meg a dolgot, mert mindig is a Metallica volt az egyik legnagyobb kedvencem. A Fekete Albumot is megvédtem kezdettől fogva, pedig sokan azzal jöttek, hogy a banda eladta magát, de én a mai napig imádom azt a lemezt."