Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így került Layne Staley az Alice In Chains-be



Jerry Cantrell, az Alice In Chains gitárosa egy friss interjúban felidézte, milyen trükkel csábították annak idején a zenekarba Layne Staley-t és azt is elárulta, honnan jött a banda neve.
 
"Egy házibuliban ismertem meg Layne-t, aki akkoriban a The Music Bank nevű helyen dolgozott, ahol próbatermeket lehetett bérelni a hét minden napján, 24 órában. Layne kezdettől fogva nagyon rendes volt velem, szerzett nekem is melót a komplexumban és bár pénzt csak ritkán kaptunk, legalább volt hol laknunk. Itt indult el a zenekar története is, ugyanis meghallgatást szerveztünk, de ez igazából csak egy trükk volt, amellyel azt akartuk elérni, hogy Layne belépjen a bandába. Napokon keresztül érkeztek a furábbnál furább fazonok és végül egy sztriptíztáncos srác zárta a sort. Layne ezután már nem bírta tovább és felajánlotta, hogy kilép az akkori bandáiból és csatlakozik hozzánk, csak ne hívjunk be több őrültet, úgyhogy végül elértük a célunkat. smiley
 
A név szintén Layne-től, pontosabbn egy korábban tervezett projektjétől származott, amellyel sátánista speed metalt játszott volna és olyan nevet kerestek hozzá, amelynek az első fele egy könnyed, a második pedig egy kemény hangzású szó. Így jutottak el az Alice N' Chains-hez, amely aztán végül kis változtatással a mi nevünk lett."