Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így került Orianthi, a tehetséges szőke gitároshölgy Michael Jackson turnézenekarába



A tehetséges szőke gitároshölgy, Orianthi november 6-án adja ki O című új szólóalbumát, de korábban játszott Alice Cooper, valamint Michael Jackson csapatában is. Orianthi a napokban az Ultimate-Guitar-nak adott interjút, amelyben elmesélte, hogyan került Jacko zenekarába a MySpace-ről és mit tanult tőle a közös munka során.
 
"Épp Diane Warren-nel stúdióztam, amikor kaptam egy üzenetet a MySpace-en Michael Bearden-től. Azt írta, hogy Michael Jackson látta a Grammy-gálás fellépésemet Carrie Underwood-dal és ismeri a YouTube-videóimat is, és pontosan ilyen gitárost keres. Még aznap este felhívtak és megkérdezték, hogy meg tudom-e tanulni másnapra a Dirty Diana-t és a Beat It-et, mert hamar el kellene kezdenünk a munkát. Nem tudtam, mire számíthatok, de lezajlott a meghallgatás és azonnal bevettek a csapatba, ami nagyon szürreális élmény volt.
 
A tervek szerint 50 koncertünk lett volna 2009 júliusa és 2010 márciusa között, de ezekre már nem kerülhetett sor Michael egészségi állapota miatt, pedig sok látványos meglepetéssel készültünk a bulikra. Mindenesetre így is végtelenül hálás vagyok a sorsnak, hogy Michael-lel dolgozhattam, mert rengeteget tanultam tőle. Mindig arra ösztönzött minket, hogy a maximumot nyújtsuk és arra törekedjünk, hogy egyre jobbak legyünk. Végtelenül precíz volt és fotografikus memóriával rendelkezett. Pontosan ismerte az összes dalhoz tartozó valamennyi hangot és mozdulatot. Hatalmas élmény volt nézni őt munka közben."