Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így kerültek Blackie Lawless-hez Elvis Presley bútorai



A W.A.S.P. frontembere, Blackie Lawless egy blogbejegyzésben emlékezett meg egyik legnagyobb példaképéről, a 45 éve elhunyt Elvis Presley-ről, és azt is elárulta, hogy került hozzá a Király néhány bútora.
 
"Idén augusztus 16-án már 45 éve annak, hogy elhunyt a rock and roll legnagyobb királya, Elvis Presley. Akik ismernek, tudják, hogy a Beatles a legnagyobb kedvencem. Az ő dalaikra jellemző énekes megoldások immár 40 éve a W.A.S.P. alapjait képezik. Ez a bejegyzés azonban arról az emberről szól, akit én és sokan mások is minden idők legnagyobb showman-jének tartunk, és aki nem mellesleg a Beatles mellett az egyetlen olyan előadó, aki már közel kétmilliárd albumot adott el. Nem lesz még egy olyan ember, amilyen ő volt, és bárki bármit is gondol róla, azt mindenkinek el kell ismernie, hogy szinte földöntúli tehetség és jelenség volt.
 
Úgy 15 évvel ezelőtt megvehettem volna a Palm Springs-i házát, és már nagyon bánom, hogy nem éltem ezzel a lehetőséggel, viszont legalább a fő hálószobájából megvettem néhány dolgot: a franciaágyát, az éjjeliszekrényét, pár kisasztalt, széket, komódot és lámpát. Sajnos sosem volt szerencsém találkozni vele, de szinte születésem óta az életem része volt. Anyám mesélte, hogy még csak kétéves voltam, amikor a boltban folyton kimásztam a bevásárlókocsiból és előadtam a Hound Dog-ot a jellegzetes mozdulatokkal együtt. Valószínűleg már akkor megpecsételődött a sorsom és eldőlt, hogy én is erre a pályára lépek.
 
 
Ami az új Elvis filmet illeti, szerintem fantasztikus, Austin Butler pedig maximálisan megérdemelné a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. Azért is tetszett a film, mert fájdalmasan pontos képet fest egy olyan emberről, aki túl nagy tehetséget és túl sok csodálatos adottságot kapott, és végül ezek vezettek a halálához. Elvis drámája Salamon királyéhoz és Nagy Sándoréhoz hasonló, és pont az lett a végzete, amiről a legtöbben álmodozunk. Meghódította az egész világot és egyszerűen nem tudott már többet kihozni az életéből.
 
Sok fantasztikus rock and roll előadó van, aki nélkül a rock biztos nem olyan lenne, amilyen, de senki sem volt Elvis-nél hatalmasabb. Nélküle konkrétan nem is létezne a rockzene. Éljen soká a Király!"