Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így küzdött meg a depresszióval Adrian Smith, az Iron Maiden gitárosa!



Az Iron Maiden egyik gitárosa, Adrian Smith a Metal Hammer-nek adott interjújában őszintén beszélt arról, hogy komoly depresszióval küzdött nem sokkal azután, hogy csatlakozott a zenekarhoz és végül részben nagy szenvedélye, a horgászat segítségével sikerült felülkerekednie rajta.
 
"Nem szeretném sajnáltatni magam, de a 80-as években a depresszió nagyon is része volt az életemnek. Pontosan emlékszem az Iron Maiden előtti utolsó koncertemre: egy kis londoni pubban volt és a buli után egy tescós szatyorban vittem haza a wah-wah pedálomat. A következő fellépésem már egy hatalmas Maiden-koncert volt, ami elég nagy ugrást jelentett! Ennek ellenére az első turné simán ment és csak utána hasított belém a felismerést, hogy az emberek rengeteg pénzt fizetnek azért, hogy lássanak minket, ráadásul egy csomó jó banda van, úgyhogy hatalmas a verseny a piacon. Ez többször is eszembe jutott, de igazán akkor ütött be, amikor Amerikában is sikerült berobbannunk. Próbáltam a piába és a drogokba kapaszkodni, de ez csak ideig-óráig lehetséges. Előbb-utóbb mindenképpen szembe kell néznünk a problémáinkkal, hiszen ez része a felnőtté válásnak és a fejlődésnek.
 
 
A horgászat egyértelműen sokat segített. Ahogy Billy Connolly mondta: a horgászat igazából meditáció egy kis extra csavarral. A hosszú turnék nem egyszerűek: a repülőgépről rohanunk a hotelbe, onnan pedig a koncertre, és ez elég monton tud lenni. Kell valami, ami kikapcsol és feltört, és számomra ez a horgászat."