Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így lett majdnem Joan Rotten Johnny Rotten-bőlBár a Sex Pistols mindössze egyetlen nagylemezt adott ki még 1977-ben, a banda így is a punkszíntér egyik úttörőjévé és megkerülhetetlen tényezőjévé vált, nemrég pedig a róluk szóló Pistol című sorozatot is bemutatták. A zenekar frontembere, Johnny Rotten kezdettől fogva tiltakozott a produkció ellen, amelyről továbbra sincs jó véleménnyel, de emellett egy vicces sztorit is felidézett azzal kapcsolatban, hogyan lett belőle kis híján Joan Rotten.
 
Rotten a The Guardian riporterével beszélgetett ezekről a témákról.
 
The Guardian: Danny Boyle (a Pistol sorozat készítője) nemrég ezt nyilatkozta nekünk: "nem az a célom, hogy a sorozat tetszen Lydon-nak. Azt szeretném, hogy támadja."
 
Johnny Rotten: Nagyon bátor ember! Undorító ez az egész. Hogyan lehetne a sorozata hiteles és őszinte, ha kihagyja belőle a frontembert, aki azokat a dalokat írta és viselt minden következményt, ami ezzel járt? Legyen szó támadásokról, rúgásokról vagy éppen fenyegetésekről.
 
The Guardian: Mit gondolsz a transzneműek harcáról a jogaikért?
 
Johnny Rotten: Fantasztikus! Ha valaki érett, felnőtt fejjel úgy érzi, hogy transznemű, akkor valószínűleg igaza is van. Eszembe jutott egy vicces sztori ezzel kapcsolatban. Még kamaszkoromban elmentem egy dokihoz, mert a bal mellbimbóm egy kicsit megduzzadt és pánikba estem, hogy nagy csöcsöm lesz. Most már tudom, hogy ha rossz orvoshoz kerültem volna, az egész életem máshogy alakult volna! Egyetlen téves diagnózis elég lett volna ahhoz, hogy Joan Rotten legyen belőlem!