Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így lett Phil Collins a Genesis énekese Peter Gabriel kilépése után



A Genesis korábbi gitárosa, Steve Hackett egy friss interjúban idézte fel azt az időszakot, amikor Peter Gabriel kilépett a zenekarból, hogy szólókarrierbe kezdjen, így a banda dobosa, Phil Collins lett az új énekes.
 
"Pete megígérte, hogy velünk marad a The Lamb Lies Down on Broadway albumra és turnéra, és csak azután távozik majd. Kapott egy jó ajánlatot William Friedkin-től, Az ördögűző rendezőjétől, aki felkérte, hogy írjon meg neki egy forgatókönyvet, de abba bele sem gondolt, hogy ezzel szétszakítja a bandát. Az viszont talán ennél is nyomósabb érv volt, hogy Pete már régóta szeretett volna egy szólóalbumot, bár a sors úgy hozta, hogy az enyém végül előbb készült el, 75-ben, nem sokkal Pete távozása után.
 
 
Ezután újra a Genesis került a középpontba, Phil pedig dobosból frontemberré lépett elő. Az ilyesmi nem túl gyakori, de Phil tökéletesen alkalmas volt erre a feladatra, mert remekül énekelt és a közönséggel is könnyen szót értett. Pete sokkal teátrálisabb volt, ő szinte eljátszotta a dalokat, mint egy színész és nagy hangsúlyt fektetett a külsőségekre, de benne pont ezt szerették az emberek. Még Alice Cooper-rel is felvettük a versenyt a színpadiasság terén. A The Lamb Lies Down mellett kiemelném az előző albumunkat, a Selling England By the Pound-ot is, amelynek kapcsán John Lennon azt mondta, hogy a Genesis az egyik olyan zenekar, amit sokat hallgatott 73-ban."