Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így szól a Tavaszi szél a Paddy and the Rats előadásában!



Már elérhető a Tavaszi szél című népdal azon változata, amit a Paddy and the Rats készített. A feldolgozást, amit a közönség tavaly májusban, a Petőfi Tv Akusztik című műsorában hallhatott először, a zenekar egész évben nagy sikerrel játszotta a koncerteken.
 
Tavaly májusban láthatták a nézők a Paddy and the Rats akusztikus produkcióját a Petőfi TV-n. A műsorban már hagyomány, hogy a fellépő zenekarok a saját dalaik mellett egy feldolgozást is hoznak, amit a miskolci banda sem felejtett el: a zenészek a Tavaszi szél című népdalt adták elő, hasonló hangszerelésben, mint ahogy a Queen tette annak idején a budapesti koncertjén. Az átiratot olyannyira megkedvelték a zenekar tagjai, hogy a televíziós szereplésük után kísérleti jelleggel néhány fellépésükön be is építették a produkciójukba – maguk sem gondolták, hogy a rajongóik ilyen nagy örömmel fogadják majd a dalt.
 
„Sokat gondolkodtunk, hogy kinek a szerzeményét dolgozzuk fel, mikor a Petőfi Akusztikra készültünk, de igazából nem nagyon találtunk olyan magyar számot, ami passzolt volna a zenekarhoz. Az, ahogy a Queen játszotta ezt a népdalt, mindig is nagyon tetszett, tulajdonképpen így került be végül az akusztikus produkciónkba” – magyarázza Paddy, a banda énekese. „Később elkezdtük a koncertjeinken is játszani, és ami egészen elképesztő, hogy nem csak a magyar közönség, hanem a külföldiek is ugyanúgy velünk éneklik.”
 
A feldolgozás sikerét látva a zenekar stúdióban is rögzítette a Tavaszi szél átiratát, amely mostanra a legnépszerűbb zenemegosztókra is felkerült. Az énekes azt mondja, a dal továbbra is a műsoruk része lesz az élő fellépéseken – a Budapest Parkban is eljátsszák majd, ahol május 16-án ad nagyszabású koncertet a zenekar.