Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így született a Black Sabbath legendás dala, az Iron Man!

Az Iron Man a Black Sabbath talán legismertebb dala a Paranoid mellett, Tony Iommi pedig most azt is elárulta, hogy született meg annak idején a nóta elsősorban Bill Ward-nak köszönhetően.
 
"Én a Black Sabbath-et és az Iron Man-t tartom a legfontosabb dalainknak az Ozzy-val készült szerzeményeink közül. Tudom, hogy sokan a Paranoid-ot mondanák, de mi azt eredetileg csak töltelékdalnak szántuk és kizárólag a rövidsége miatt lett belőle kislemezdal, de a sors úgy hozta, hogy a többség emiatt ismer minket. Ami az Iron Man-t illeti, Bill az egyik próbán elkezdett csak úgy improvizálni a dobján és nagyon tetszett, amit csinált, úgyhogy én is beszálltam és torzítottam egy kicsit a gitáromon. A legtöbb riffem nagyon spontán született és ez sem volt kivétel. Minden annak köszönhető, hogy Bill játéka megihletett. Egy szörnyeteg képe jelent meg a fejemben, amely üldöz engem és egyre közelebb ér. Ez a gondolat jelentette a riff alapját."
 
Tony azt is elárulta, hogy Ozzy Osbourne-hoz és Geezer Butler-höz hasonlóan már ő is megkapta a koronavírus elleni vakcinát.