Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így született meg a Van Halen egyik legnagyobb slágere, a Jump!



Greg Renoff idén áprilisban adta ki Ted Templeman: A Platinum Producer's Life in Music című könyvét, amelyben nagy szerep jut Templeman és a Van Halen közös munkájának is. Renoff azt is elárulta, hogy eleinte sem Ted, sem David Lee Roth nem rajongott a dalért, amely ezért évekig a fiókban porosodott.
 
"Az biztos, hogy a Jump ötlete már évekkel korábban felmerült. Ted nem emlékezett pontosan, de jó eséllyel az 1981-es Fair Warning album idejére nyúlik vissza ez az egész sztori. Aztán az 1984 előkészületei során valahogy előkerült a nóta a fiókból, és bár Ted és Dave egyáltalán nem volt oda érte, Ed (Eddie Van Halen) nem tágított és ragaszkodott hozzá, hogy a Jump felkerüljön a lemezre. Végül persze neki lett igaza, hiszen a szám első lett a Billboard kislemezdal-listáján, ezután pedig már Ted és Dave sem vitathatta a sikerét.
 
Sokakat meglepett ez a billentyűs hangzás, de ne feledjük, hogy a banda már a Women and Children First-ön és a Diver Down-on is használt billentyűs témákat. Lehet, hogy egyeseknek a Jump már túl sok volt, de az biztos, hogy rengeteg új rajongót szerzett a zenekarnak."