Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így született meg a Whitesnake klasszikusa, a Still Of The Night



Május 6-án egy válogatásalbumot adott ki a Whitesnake, amelyre újrakeverve és remaszterizálva kerültek fel a banda legnagyobb slágerei, így a Still Of The Night is, amelynek elkészítéséről David Coverdale nyilatkozott.
 
"Az 1984-es Slide It In után gyakorlatilag nem volt zenekarom, úgyhogy mindent újra kellett kezdenem. Ennek az egyik alapja az volt, hogy John Sykes-szal dolgozhattam. Mindkettőnknek rengeteg ötlete volt: én izgalmasabb és merészebb zenét szerettem volna játszani, azt akartam, hogy az emberek igazán felfigyeljenek ránk, John-pedig meg is volt az ehhez szükséges energia, és hamarosan mindenki meggyőződhetett róla, hogy milyen fantasztikusan tehetséges gitáros.
 
Sokat jammeltünk és szerettem volna egy Jailhouse Rock jellegű számot. Ez az egyik kedvenc rockdalom, és Elvis Presley-t is ezzel ismertem meg a nagynénémnek, Sylvia-nak köszönhetően. Volt egy ötletem a riffhez, amit le is játszottam John-nak, ő pedig azonnal ráérzett, hogy mit szeretnék, és éteri magasságokba emelte az egészet. Akkor tényleg tökéletes volt a csillagok együtt állása és minden a lehető legjobban alakult. Szuper dalok születtek, amelyek meghatározták a Whitesnake következő 35 évét."
 
 
A zenekar búcsúturnéra indul, amelynek július 4-én budapesti állomása is lesz a Barba Negrában.
 
A budapesti előadásra jegyek a www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon kaphatók. Limitált számban Early Bird jegyek vásárolhatók 14.900 forintért, utána a belépők 16.900 forintba kerülnek majd.