Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így született a Scorpions klasszikusa, a 'Rock You Like A Hurricane'!

A Rock You Like A Hurricane egyike azoknak a daloknak, amit szinte mindenki ismer, akkor is, ha egyébként nem rajong a rockzenéért. A Metal Hammer a Scorpions gitárosával, Rudolf Schenker-rel idézte fel a legendás nóta megszületésének történetét.
 
A Scorpions már majdnem húsz éve volt a pályán, amikor 1982-ben végre világszerte elérték a nagy áttörést a Blackout albummal, amelynek zseniális kislemezdalait, a No One Like You-t és a Can't Live Without You-t az amerikai rádiók is előszeretettel játszották, a banda pedig turnézott is az USA-ban az Iron Maiden és a Girlschool társaságában. A zenekar tagjai jól tudták, hogy addig kell ütniük a vasat, amíg meleg, és hamar össze kell hozniuk a következő lemezüket, amelynek az előzőnél is nagyobbat kell szólnia.
 
A Blackout felvételei nem mentek zökkenőmentesen - Klaus Meine például komoly hangproblémákkal küzdött -, de végül kiderült, hogy a nehézségek csak még közelebb hozták egymáshoz a tagokat és producerüket, Dieter Dierks-t, így nem lehetett kérdés, hogy vele készítik el a következő albumot is, amely a Love At First Sting címet kapta. Rudolf már a Blackout turné során megírta az egyik új dalt, ami kellően ütős és fülbemászó volt, de a megfelelő szöveg még hiányzott hozzá.
 
"Dieter azt mondta, hogy a jó szöveg nagyon fontos. Én is tudtam, hogy ez így van, de akkor sem sikerült megírnom! (nevet) Összesen kilencszer futottunk neki a szövegnek, mert Dieter-nek újra és újra volt vele valami problémája, ezért végül bevetettük a csodafegyverünket, az akkori dobosunkat, Herman Rarebell-t, aki a kétértelmű dumák és a szexuáis utalások mestere volt, és ezúttal sem vallott szégyent: az ő szövege már Dieter-nek is tetszett. A dal a Rock You Like A Hurricane címet kapta és 1984 februárjában jelent meg kislemezen. Jól emlékszem arra a koncertre, amikor az ügynökünk először hallotta élőben a nótát. A buli után felhívott és azt mondta, hogy ebből óriási siker lesz, és igaza is lett: az amerikai rádiók imádták és világszerte is mindenhol benne volt a top 20-ban."
 
A Rock You Like A Hurricane megjelenése óta már 34 év telt el, de a dal azóta sem vesztett erejéből és népszerűségéből: több mint három évtizede kihagyhatatlan része a Scorpions koncertjeinek, valamint számtalan sorozatban, filmben és reklámban is felcsendült az évek során. Egy örök klasszikus, ami ma is ugyanúgy felpörget mindenkit, mint 1984-ben.