Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így születnek a dalok a King Diamond-nál és a Mercyful Fate-nélHosszú évek után a King Diamond és a Mercyful Fate is új albumon dolgozik, King pedig a Full Metal Jackie-nek mesélt arról, hogyan zajlik a dalszerzés a két zenekarnál és miben más a közös munka Hank Shermann-nel és Andy LaRocque-kal.
 
"Hank és Andy más stílusú dalszerzők, és persze én magam is sokat írok, különösen a King Diamond-nál, ahol a zene nagyjából kétharmad része is tőlem jön a szövegek mellett. A Mercyful Fate-nél hasonlóan dolgozunk, mint a Don't Break The Oath-nál, ami azt jelenti, hogy én írok 3-4 dalt, Hank pedig a többi 5-6-ot, vagy amennyi éppen lesz. Tehát itt a zene nagy részét ő szállítja, de az összes szöveget én írom, csakúgy, mint a King Diamond-nál. Hank-kel egyébként az is gyakran előfordul, hogy 'lenyúlok' tőle ezt-azt. Nem egyszer volt már rá példa, hogy kiderült, hogy valamelyik szólójára jól tudnék énekelni, úgyhogy megkértem, hogy azt inkább adja nekem, ő pedig ezután kitalált egy új szólót magának. Szóval nem sokat változott a munkamódszerünk a régi időkhöz képest. Az új dalunk, a The Jackal Of Salzburg az elején 7 perc 24 másodperces volt, de a végére 8 perc 54 másodperces lett. Hank nagyon nyitott volt, és amikor felvetettem, hogy mi lenne, ha beletenné még ezt vagy azt, szívesen vállalta, a végén pedig ő maga is azt mondta, hogy így lett igazán Mercyful Fate-es a dal.
 
 
Hank-kel és Andy-vel is nagyon jól megértjük egymást, és mindkettőjükkel remekül tudok együtt dolgozni, csak egy kicsit máshogy, de ennek a különbségnek csak örülök, mert így számomra is érdekes és izgalmas marad mindkét zenekar. Különleges alkotói kapcsolat van köztünk Hank-kel és Andy-vel is, és mindent úgy csinálunk, mint a régi szép időkben."