Bejelentkezés

x
Search & Filters

Így teljesült egy Pearl Jam rajongó egyik utolsó kívánsága (videó)Roland Mandel régóta nagy Pearl Jam rajongó, nemrég azonban ALS-t diagnosztizáltak nála, egyik utolsó kívánsága pedig az volt, hogy élőben láthassa a zenekart Berlinben, ez azonban kis híján nem jött össze a túl kevés mozgássérültek számára fenntartott hely miatt. Roland azonban végül bejutott a koncertre, sőt, a banda a színpadra is felhívta őt.
 
Mandel még 2019-ben vásárolt jegyet a Pearl Jam koncertjére, akkor még teljesen egészségesen, nem sokkal később azonban kiderült, hogy ALS-sel küzd, a zenekar turnéja pedig eközben halasztásra került a koronavírus miatt. Mikor kiderült, hogy végül 2022. június 21-én lép fel a Pearl Jam a berlini Waldbühne-ben, Roland és családja nagy szervezésbe fogtak, de eleinte úgy tűnt, lemaradnak a koncertről, ugyanis a 22 ezer fős helyszínen mindössze 12 mozgássérültek számára fenntartott hely volt, és ezeket addigra már lefoglalták. A család az #RVMforRoland hashtaggel próbálta felhívni a figyelmet a kialakult helyzetre a közösségi oldalakon és sikerrel is jártak, ugyanis egy kis egyeztetés után a szervezők végül engedélyezték, hogy Mandel ott lehessen a koncerten, sőt, egy másik kerekesszékes rajongó is bejutott neki köszönhetően.
 
A buli vége felé a Pearl Jam eljátszotta a Ramones 'I Believe In Miracles' című dalának feldolgozását, Eddie Vedder pedig közben a színpadra szólította Roland-ot: "Ezt a látványt neki is meg kell néznie. A belét is kidolgozta azért, hogy itt lehessen!"
 
A közönség természetesen hatalmas üdvrivalgással köszöntötte Mandel-t, a felesége pedig másnap így számolt be a történtekről: "hihetetlen volt az egész! Roland nagyon lelkes és boldog volt. Teljesen átjárta őt az adrenalin. Egy örök élménnyel gazdagodott." 
 
A videó a képre kattintva megtekinthető: