Bejelentkezés

x
Search & Filters

II. Rockbook Online Tehetségkutató: bemutatkoznak a zenekarok! III. rész

Folytatjuk cikksorozatunkat, amelyben az idén már második alkalommal megrendezett Rockbook Rockamagzin Online Tehetségkutatójának indulóit mutatjuk be nektek. 16 zenekart már megismerhettetek a korábbi cikkekből, most pedig újabb 8 banda következik, akikre szintén érdemes odafigyelnetek, hiszen a verseny második fordulójában lesz egy közönségszavazás is. Íme az Inhumen, az Invisible Magnet, a Kabinláz, a Korom, a Lumberjack Commando, a Lycanthropia, a MAG és a Mert!

 

Inhumen

 

Az egri Inhumen zenekar egy modern metal zenekar, ami a thrash metal-tól a metalcore-on át a djent-ing elég sok elemet használ.
 
Alap koncepció a dallamos zene, modern hangzással és a magyar szöveg olyan dolgokról, amik körülveszik a helyi embereket. Véleményük szerint van az országban annyi probléma, hogy nem kell kitalált vagy tájidegen témákkal foglalkozni.
 
Győrfi Dávid, a gitáros, mint fő zene és szövegíró 2013-ban publikálta a Körbe c. számát, amivel elindult a tagok keresése. Bár lettek számok, videók publikálva és előfordult fellépés is, a zenészek keresése 2018-ig tartott. A 18 éves Berecz András énekes volt az utolsó hiányzó darab, hogy elérje a zenekar azt a felállást, amivel kiadhatták a debütáló Elfogult mérleg c. lemezt és tavaszi turnéra indulhattak a Watch My Dying, Over My Dawn társaságában.
 
Bár az első album idén jelent meg, a 13 szám már 10 éve meg voltak írva.
 
Az Inhumen következő célja egy új album és annak megkoncerteztetése. Az új számok már tükrözni fogják a zenekar jelenlegi felállását és tudását.
 
A zenekar tagjai:
 
Berecz András - ének
Győrfi Dávid - gitár
Török István - gitár
Kiss Betti - basszusgitár
Dobrányi Ferenc - dob
 
Az Inhumen Facebook oldala itt elérhető.
 
 
 
Invisible Magnet
 
“A szavak ébresztik fel az elmét. A dallam a szívet” Az Invisible Magnet dalszövegírója is arra törekszik, hogy az emberek szívét és lelkét egyaránt megragadja minden egyes szerzeménnyel, amit az együttes megzenésít. 
 
Két éve heti rendszerességgel gyűlnek össze a próbatermükben, hogy mindig valami újat alkossanak. Első koncertjük 2019 februárjában volt Szentesen, a Favágó sörözőben.
 
Ezt követően júniusban a nagymágocsi falunapon léptek fel a helyi zenekarok Éjszakáján az Angertea, a PlasmaPress, a PinceJammellett, majd egy hónappal később az árpádhalmi falunapra kapott felkérést a zenekar. 
 
Magyar Olivér dobos Vukovich Viktor basszusgitáros és Berkó Zoltán szintetizátoros és dalszövegíró az Invisible Magnet megalakulása előtt is együtt zenéltek. Berkecz Angéla fél éve énekesnőként tagja a zenekarnak, előtte egyénileg vállalt fellépéseket helyi rendezvényeken. Malkócs Tamás gitáros hét éve kezdett zenekarokban játszani az együttesnek a kezdetektől tagja.
 
Stílusirányzat kialakulásában meghatározó szerepet játszik a magyar underground zenei világ. A zenekar tervei között szerepel minél több saját dal elkészítése, előadása.
 
A zenekar tagjai: 
 
Berkecz Angéla - ének
Malkócs Tamás - szólógitár
Berkó Zoltán - szintetizátor, szöveg
Vukovich Viktor - basszusgitár
Magyar Olivér - dob
 
Az Invisible Magnet Facebook oldal itt elérhető.
 
 
 
Kabinláz
 
A riff-központú modern rockzenét játszó KabinLáz zenekar 2013-ban alakult Püspökladányban.  2014 végén megjelent kétszámos bemutatkozó demójuk még nem keltett nagy feltűnést, ám a 2015-ös Ébredés EP-ről már született néhány pozitív hangvételű kritika a különböző internetes magazinok hasábjain (Fémforgács, Hands Of Doom stb.).
 
A szerzői kiadásban megjelent első nagylemezre (Végül helyreáll – 2016) már a tágabb értelemben vett szakma is felfigyelt: a Fémforgács keményzenei oldalon 7.5, a HammerWorld Magazinban 8 pontos kritika jelent meg az anyagról, 2017 márciusában pedig jelölést kapott a lemez a 12. HangSúly Zenei Díj „Év debütáló albuma” kategóriájában.
 
A KabinLáz 2018 márciusában megnyerte az Öröm a Zene tehetségkutató sorozat hajdúszoboszlói állomását (SzobRock), ahonnan Hajdú Tibor elhozta a legjobb dobosnak járó különdíjat is. Ebben az évben még két tehetségkutatón indult a csapat (Kondoros – I. Betyár Rockzenei Tehetségkutató, Komádi – Rocksuli Tehetségkutató), amiken szintén első helyezést értek el.
 
A második nagylemez 2018 márciusában, Most kezdődik címmel, szerzői kiadásban jelent meg. A zenekar célja bekerülni a hazai zenei klubok és fesztiválok véráramába, megismertetni a KabinLáz nevet a rockzenét kedvelő közönséggel.
 
A püspökladányi négyes jelenleg legújabb, 5 dalos kislemezén dolgozik, amit nemsokára a nagyérdemű elé is szeretnének tárni.
 
A zenekar tagjai:  
 
Papp Norbert – ének 
Jakab Imre – gitár, vokál 
Sárközi Ádám – basszusgitár                                                                                                 
Hajdú Tibor – dobok
 
A Kabinláz Facebook oldala itt elérhető
 
 
 
Korom
 
A Korom zenekart 2012-ben (tiszta világvége) alapította két régi barát, két gitáros Tibi és Józsi Gávavencsellőn. Csatlakozott hozzájuk Panyó a dobos poszton, valamint Laca a basszusgitárnál, a mikrofont Tibi kezelte. Ekkor még java részt feldolgozásokat játszottak, de már bimbózott a saját számok készítésének igénye. Laca külföldre települt, tisztán kalandvágyból. Az ő helyére érkezett Gabi, akit a nyíregyi bringás körökben csak Rambónak becéztek. Közben énekes posztra érkezett először Norbi, majd őt követte Éva végül Peti. Közben Gabi is kivett egy kis pihenőt, de kisvártatva, kipihenve visszatért mint a terminátor.  Nincs itt semmi ellentmondás. Az élet Gabit is külföldre szólította, na meg az az ellenállhatatlan kalandvágy. Ekkor érkezett a helyére Máté a friss erő, de közben Peti is a saját útjára lépett, ezért Tibi újra magához ragadta a mikrofont. Így alakult ki a mostani felállás és indult be a saját szerzemények írása. Nagyon sokféle zenei hatás érte a fiúkat, amikkel szemben nem igazán tanúsítottak ellenállást. Éppen ezért nem igyekeznek egy stílust választani, inkább a saját ízüket szeretnék megtalálni és megmutatni.
 
A zenekar tagjai: 
 
Bodnár Tibor - ének, gitár
Bárány Máté - basszusgitár
Szabó Sándor - dob
 
A Korom Facebook oldala itt elérhető
 
 
 
Lumberjack Commando
 
A Lumberjack Commando 2011 szeptemberében alakult Nagykanizsán. Első EP-jük 2013. áprilisban, szerzői kiadásban látott napvilágot 4 dallal, The Bad Memories Lodge címmel. 2014 októberében vonultak be a szegedi (akkor még) Black Hole Sound stúdióba, hogy rögzítsék a 2. EP-t "The Heritage" címmel. Ezt követően az aktuális dalok felvételi lehetőségét a Hands of Doom promóciós játékán sikerült megnyerniük, így 2 dalt rögzíthettek a törökbálinti B-Monitor stúdióban, 2016 februárjában. A 2016-os év további része kemény időszak volt a zenekar életében, hiszen búcsúzott több tag is. Nem volt más választás, gyökeresen át kellett szervezniük a bandát, hogy tovább működhessen. Tamásnak (ex-gitáros) volt ambíciója a dobolás iránt, Péter pedig maradt a basszus poszton kiegészítve az énekkel, így már csak új gitárosra volt szükség, akit Morvai Martin személyében találtak meg. 2019 év elejére készen álltak az új számok a stúdiózásra, a nyers felvételeket jó barátjuk Egri Kiss Dávid (Fuge) keverte és masterelte. A nagylemez 2019. április 25-én látott napvilágot Chapter III címmel minden ismert platformon. A jövőben szeretnének koncertezni az új anyaggal szerte az országban.
 
A zenekar tagjai:
 
Parti Péter - ének, basszus
Morvai Martin - gitár
Péter Tamás - dob
 
A Lumberjack Commando Facebook oldal itt elérhető
 
 
 
Lycanthropia
 
A dunaújvárosi Lycanthropia zenekar története 2010-ben kezdődött. Ekkor döntötte el két jó barát, Ruff László(ének/bassz) és Suplicz Gábor(szólógitár), hogy szakítanak akkori meglévő,  kezdetleges bandájukkal és alapítanak egy kompromisszummentes death metal formációt a saját elképzelésük, zenei intuíciójuk alapján. 
 
Ekkor még az elképzelések sokkal erősebbek voltak, mint a hangszeres tudás. Autodidakta módon ment a tanulás komoly elszántsággal, zenei alázattal és idősebb, tapasztaltabb zenészek hasznos tanácsinak megfogadása, segítsége mellett. Másfél év elteltével Zsichla Ádám(dob) egészítette ki a duót, és ez lett az első hivatalos felállás, amit, 2011 végén egy rövid bemutatkozó koncert pecsételt meg. 
 
A dalok folyamatosan íródtak, viszont a próbák együtt nehezen mentek, ezért kevés koncert jellemezte ezt az időszakot. Az a néhány fellépés is mind helyben volt, az elmaradozó próbák mellett nem lehetett egy rendszeresen koncertező bandaként működni. Viszont történnie kellett már valaminek, pár nóta összeállt, és úgy döntött a csapat, hogy rögzítik első demójukat. Így született meg a Third World Apocalypse névre keresztelt három számos anyag, amiről két dal a nagylemezen is hallható, természetesen felújított változatban. Az anyagot élőben nem sikerült bemutatni, ezért döntöttek úgy, hogy Ádámnak mennie kell, és új ütős kell keresni.
 
Ezt követően 2016 elejéig egy hosszabb szünet következett, még mindig nem volt dobos, de a két alapító/dalszerző időközben összerakta az első lemez anyagát. Egy jó haver, Bozó Gyula jelentkezett gitározni és hamarosan Ádám is visszatért a dobok mögé. Másfél évnyi intenzív próbálás után az új felállás először a dunaújvárosi Kaptár Music Pub-ban mutatkozott be, majd a Rockmaraton fesztiválon lépett fel. Sajnos hamar bebizonyosodott, hogy Ádámnak most se fér bele a koncertekre való felkészülés és távozott a zenekarból, ahogyan rövidesen Gyula is. 
 
Gábor és Laci úgy döntöttek, hogy az a leghelyesebb ennyi idő és munkabefektetés után, hogy ha a ketten is, de felveszik az első nagylemezt, aztán lesz, ami lesz. 2018-ban rögzítették Takács Laci felügyelete alatt a 8 dalt tartalmazó Blood Contract című első albumukat. Az eddigi visszajelzések pozitívak, de még mindig a megfelelő dobost keresik, hogy végre aktív zenekarrá váljanak.
 
A zenekar tagjai:
 
Ruff László - Ének, basszusgitár
Suplicz Gábor Bernát - szólógitár 
 
A Lycanthropia Facebook oldal itt elérhető
 
 
 
MAG
 
A MAG zenekar 2011-ben alakult Debrecenben. A csapat eleinte instrumentális progresszív metált kezdett játszani, ebben az időszakban megjelent albumok: Systematic Disorder (2013), Disappear (2016), The Fallout (2018).
 
2017 novemberében  "The Fallout" című instrumentális dalával a zenekar megnyeri a Pure Music Tehetségkutató 2017-es kiírását.
 
A zenekar 2018 év eleje óta instrumentális progmetal bandából progmetalcore vagy ha tetszik old-school newmetal bandává nőtte ki magát. A változás Chucky Hewitt csatlakozásával indult és az instru nóták megvokálosításával folytatódott.
 
A jelenleg készülő új dalok nem szakítanak a korábbi instru nóták témagazdagságával és komplexitásával, de a szeretett pacsirta elképzeléseit is igyekszik a banda minél inkább megvalósítani, így a közeljövőben nagyon izgalmas anyagok várhatóak. Ezek előfutára a 2018 tavaszán megjelent The Fallout single melyet énekes verzióban is rögzített a zenekar. 2019 októberében pedig napvilágot látott a Fusion című 3 számos minialbum amivel megkezdődött az összegyűlt dalok tervek szerinti éves adagolása.
 
A zenekar tagjai: 
 
Chucky Hewitt – ének 
Boldizsár Tibor – gitár
Karácsony András - gitár
Varga Máté – basszusgitár
Kapitány Miklós - dob
 
A MAG Facebook oldala itt elérhető
 
 
 
MERT
 
A MERT jelenlegi felállásban második éve karistolja zajjal és vadkanverejtékkel a világhír felé vezető falakat, miután az alapító tagok túlléptek azon a tévhiten, miszerint az énekes csak megissza előlük a backstage sört, amíg ők kipakolják a backline-t. A legelső közös próbán 3 dal született, melyek máig a koncertprogram részét képezik, de a tagok széleskörű zenei preferenciái folyamatosan tágítják a stonerbe sulykolható stíluselemek határait. A MERT a kezdetektől a saját hang és a mélyen megélt, egyéni dalszövegek mentén jelöli ki az ösvényt, amit elemi erejű koncerteken, a közönség aktív bevonásával járnak be. Szerepeltek Mike Watt, a Stooges basszusgitarosának podcastjében, idén pedig a The Eternal vendégeként a Dürer színpadát és a Robot klubot is bevették. Utóbbi koncert végeztével svéd rajongók várták a bandát az öltöző bejáratánál, igaz, ezúttal még 40-es férfiak. Ebben mindenképp szeretnének fejlődni. A tehetségkutató után lemezfelvétel, jóval több vidéki fellépés, illetve az egyre ritkuló, hangszeres előadók által FÉMjelzett fesztiválok látogatása a cél, immár a színpadról.
 
A zenekar tagjai:
 
Ilkei Gábor - ének
Rapp Szabolcs - gitár
Sólyom Antal - basszusgitár
Bagi Barna - dobok
 
A MERT Facebook oldala itt elérhető
 
 
Támogatónk az NKA Hangfoglaló Program.