Bejelentkezés

x
Search & Filters

II. Symphonic & Gothic Night a Légó Clubban: Lies Of The Machine, Leecher, Zizzy Vision, Zone63



Az elő-szilveszteri, majd a márciusi Symphonic & Gothic Night sikerén felbuzdulva egy rendezvénysorozat indításáról döntött a Légó Club! Tavasztól kezdődően minden hónapban egy-egy szombati napon, a népszerűbb hazai szimfonikus és gótikus együttesekből láthatunk válogatást. Természetesen igazán markáns határvonalat nem lehet húzni a stílusok között, így minden bizonnyal változatos esték részesei lehetünk majd a belvárosi klubban! Április 25-én symphonic-metal, dark-rock, steam-powered metal, valamint industrial-metal lesz a menü, valamint egy vadonatúj zenekart is köszönthetünk majd, a Zizzy Vision-t!

A Leecher-t szimfonikus metál műfajba lehetne besorolni, azzal a csavarral, hogy a megszokott gitáros felállás helyett zúzásra és lágyabb dallamok megszólaltatására egyaránt alkalmas csellók adják az alapot. A zenekar 2008-ban alakult, azóta kisebb megszakításokkal folyamatosan koncertezik, a kezdetben feldolgozások által dominált repertoárt időközben saját dalokra cserélve. Pályafutásuk során olyan zenekarok előtt léptek fel, mint az Epica (Budapesten és Pozsonyban), a Haggard, a Kormorán Memory Band vagy a Kalapács. Kicsit szimfonikus, még inkább metálos, de nagyon melodikus zene, ahol a - néha jócskán betorzított - csellók zúzását egy angyali énekhang koronázza meg.

 


A Zizzy Vision létrehozására egy szóló lemez ötlete szolgáltatta az apropót, melyet Zizzy Pear énekes (RedLight Slipper, Ramonez) jó ideje tervezgetett már. Ám ehhez egy olyan csapatot sikerült összekalapálni amely többre hivatott, így nyugodt szívvel beszélhetünk egy új kezdetről is. 2014. decemberében új budapesti dark-rock banda született. Dobok mögött Farkas Gábor ’Gabriell' (Redlight Slipper), Tóth Marcell gitáros (ex-Dirty Stuff), a basszusgitárnál pedig Lester Black (ex-The Strangers, Simple Moments) erősítik Zizzy szentimentálisabb rock együttesét. Megalakulásukat követően rövid időn belül nekiálltak első demó lemezük elkészítésének, valamint az első videó klipjüket is megjelentették már, a pörgős Nothing Changes című dalukhoz. A II. Symphonic & Gothic Night keretein belül, bemutató koncertjük szem- és fültanúi lehetünk!

 


A Lies Of The Machine, 2013-ban koncepció-zenekarként alakult. Bátran nevezhetjük őket, az első magyar steam-powered metal csapatnak. Zenéjük meglehetősen változatos, a fő irányvonal mellett erőteljes ipari, thrash, alternatív, folk és szimfonikus elemeket fedezhetünk fel benne. Első kislemezük DaemoCog címmel jelent meg, ezt akár ingyenesen le is tölthetjük Facebook oldalukról. Az elmúlt másfél évet, aktív munkával és koncertezéssel töltötték, több nagyobb hazai rendezvényen is találkozhatott velük a nagyérdemű. Az elő-szilveszteri szimfonikus bulin már láthatta őket a Légó Club közönsége, most negyed év elteltével hatalmas show-val térnek vissza!

 


A Zone63 egy industrial metal-t játszó zenekar, az elektronikus zenei elemeket súlyos és feszes metál zenével építik egybe, ami nem a legelterjedtebb az underground világban. Az öt fős formáció a stílusnak olyan nagyjai előtt kíván tisztelegni, mint a Rammstein és a Fear Factory. Témáik militáris és poszt-apokaliptikus jellegűek, valamint a legkülönbözőbb, sokszor eltorzult emberi vágyak kerülnek elő a dalokban. A szegedi együttes négy éve alakult négy taggal, azóta az első album, egy videoklip és számos sikeres koncert van mögöttük. Kíváncsian várjuk légós bemutatkozásukat!

 


II. Symphonic & Gothic Night:
2015. április 25.  (szombat)
Kapunyitás: 18.00, koncertkezdés: 19.00
Program: Lies Of The Machine | Leecher | Zizzy Vision | Zone63| Rockdiszkó
Belépő: 990 Ft

Facebook esemény

 


 

Címkék: 
Lies Of The Machine
Leecher
Zizzy Vision
Zone63