Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ilyen még nem volt! A Tankcsapda történelmet írva, a MAHASZ lista első 14 helyén!



Történelmet írt a Tankcsapda: a hazai zenei slágerlisták történetében először fordul elő olyan, hogy egyazon előadótól 14 kiadvány szerepel a MAHASZ Top 40 albumlistán, ráadásul az első 14 helyen!

A példátlan siker hátterében az áll, hogy a Tankcsapda zenekar - a közelmúltban napvilágot látott "Igazi hiénák" című albumával egy időben - újra megjelentette eddigi összes lemezét, ráadásul rendkívül kedvező, 990 Ft-os darabonkénti áron, egyedülálló terjesztési stratégiával, a MOL kúthálózatában. Így a rajongók olyan kincsekhez juthatnak hozzá, amelyek az utóbbi években nem vagy csak rendkívül korlátozott példányszámban voltak kereskedelmi forgalomban. "A legjobb méreg" és a "Punk & Roll" című lemezek most először vásárolhatók meg önálló CD formátumban.

A debreceni banda régi-új albumai a megjelenést követően azonnal megkezdték hódításukat a charton: múlt héten a Top 40-ben egyszerre feltűnt a kérdéses 14 Tankcsapda-album. Ez már önmagában is rekordnak számít, azonban a szervezett terjesztés és a rajongók kimagasló érdeklődése igazán a 46. héten éreztette hatását: jelenleg ugyanis a kiemelkedő eladási adatoknak köszönhetően a mezőny első 14 helyén kizárólag a Tankcsapda kiadványai szerepelnek.

 

"A régi albumok közül mind jobban szól most, mint valaha!" - közölte a zenekar a Rockbook-nak adott interjúban, amit ide kattintva olvashattok.


A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége által hetente összeállított slágerlisták történetében eddig hasonló eset mindössze egyszer fordult elő. A 2001-es rekord apropója Zámbó Jimmy sajnálatos halála volt, aminek következtében a Király lemezei a MAHASZ lista első 13 helyét foglalták el. (A sors furcsa összjátéka, hogy Jimmy heteken át tartó slágerlistás "uralkodásának" annak idején épp a Tankcsapda zenekar vetett véget; az akkor frissen megjelenő "Agyarország" című album volt az, amely 2001 kilencedik hetében meg tudta szerezni az első helyet, letaszítva a királyt a trónról - vagy legalábbis a dobogó legfelső fokáról.)

A két charttörténeti eseményben közös, hogy mind Zámbó Jimmy, mind pedig a Tankcsapda lemezei nem új kiadványként, "sorlemezként" kerültek egyszerre ilyen nagy mennyiségben a zenevásárlók figyelmének középpontjába, hanem újragyártott, keresett katalógustermékek újbóli terjesztésének köszönhető a kereskedelmi siker. A Tankcsapda kiemelkedő eredménye azonban azt példázza, hogy a zene útja a rajongókhoz továbbra is töretlen, és a 21. század digitális világában is el tud jutni klasszikus fizikai hanghordozó a zenekedvelő vásárlókhoz.

 

 

 

Forrás: Mahasz
 

Címkék: 
tankcsapda