Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ilyen mókusbulit nem minden nap hall az ember: Alvin és a Mókusok, The Silver Shine koncertbeszámoló



Pénteken egy különleges esemény vonzotta az Alvin és a Mókusok rajongóit a Barba Negra Trackbe, ugyanis idén lett húsz éves a Jópofa című album. E jeles alkalomból gyűltünk össze egy kis punk zúzásra, ebben pedig a The Silver Shine volt a tettestárs.

Ha valaki belecsöppen a rockzene világába, és több műfajnak teret ad, szinte biztos, hogy a punkkal való ismerkedése során rátalál az Alvin és a Mókusokra. Ez a csapat még általános iskolás éveimben részét képezte a zenei útkeresésemnek, több daluk is osztályszinten kedvelt darab volt nálunk – persze tanáraink „legnagyobb” örömére. Az évek múltak, de a zenekarról nem feledkeztem meg, az újabb anyagokat meghallgattam, és ha lehetőségem volt, ellátogattam egy-egy koncertre.

Bár még fiatal vagyok, mégis bátran ki merem jelenteni, hogy régóta ismerem már a csapat munkáját, és jó volt régebbi dalokat is élőben hallani. Az estét színesítette a The Silver Shine műsora, engem meggyőztek! Eddig nem ismertem ezt a zenekart, amit bánok is, mert nekem nagyon tetszett a koncertjük. Már azzal sikerült „megvenni”, hogy megláttam a nagybőgőt, és ahogyan Krista játszik rajta – itt már éreztem, hogy számomra nem fog kimerülni ez a zenekar egy hallgatásban. Annak ellenére, hogy egy három tagú csapatról van szó, nem érzem úgy, hogy bármi is hiányozna a játékukból. A The Silver Shine nagyon jó példája annak, hogy a nagybőgő is elfér egy punk rock bandában, sőt, nagyszerű hatást lehet vele elérni! Már a koncert elég volt ahhoz, hogy megkedveljem a muzsikájukat, az Angels to Some jelenleg nagy kedvenc, és nem fogok hamar ráunni. Remélem, hogy nem most hallottam utoljára a zenekart élőben, mert nagyon jól meg tudják alapozni az este hangulatát!

 

 

Miután a The Silver Shine befűtötte a közönséget, Alvinék vették át a színpadot, és kezdetét vette a Jópofa című album felidézése. A Track most sok mókustól zengett, különböző korosztályokat képviselve. Az Alvin és a Mókusok a több generációt megmozgató zenekarok közé tartozik, rajongótáboruk pedig kellő hangerővel megmutatta a csapat iránt érzett szeretetét. A zenekar több okból is szerethető: a dalok időtállóak, őszinték – ezzel sokszor együtt jár az is, hogy szókimondóak, és látszik a csapaton, hogy fontos nekik a közönség, ez megnyilvánul a rendszeres kommunkációban a hallgatók felé, ezen felül mindig gondolnak a születésnaposokra. Ezen az estén nem csak a Jópofa albumot ünnepeltük, több születésnapos is úgy döntött, hogy ezen a koncerten szeretne ünnepelni, így nem maradhatott el a köszöntés sem. Ha ez nem lett volna elég, a klippes daloknál a háttérben megjelentek a klippek is, ami még jobban fokozta a hangulatot.

 

 

Ez az este már önmagában az elhangzott dalok miatt is egy ünnep volt, bőven volt mire visszaemlékezni. Egy ilyen műsorral mindenkinek kedve támad énekelni, és még jól meg is mozgatja a hallgatóságot:

Nem baj / Konfliktus / Rémálom / Én még tükörbe tudok nézni / Kottona Klári / Sajnálom / Unom már / Erdőtől a fát / Jópofa / Bizalom / Pitiáner bűnözők dala / Bele / Aludj csak / Utak mellett / Illúzió / Nemzeti politika / A tolerancia földje / Alvin és a Krisnások / Csalódott tizenéves kisifú dala / Nem elég / Milyen szép nap van ma szerda / Elbaszott szereem / Isten veletek / Kurva élet

Hamar elrepült ez a buli, bár minden jó dolog egyszer véget ér. Egy biztos, ilyen mókusbulit nem minden nap hall az ember, és ez egy külön élmény volt! Aki kihagyta ezt a koncertet, sajnálhatja, de talán egy kis vígaszt jelenthet, hogy a koncertet rögzítették, és majd DVD formájában meg is fog jelenni – így láthatják azok, akik kimaradtak, és újraélhetik azok, akik részt vettek a bulin. A budapesti illetve a környéken élő rajongóknak további jó hír, hogy szeptember 30-án, és október elsején is hallhatnak egy unplugged koncertet a zenekartól, amelynek a Godzsu Manó Klub ad helyet. Érdemes a jegyeket minél hamarabb beszerezni!

 

A további fotókért klikk ide!

 

 

Fotók: Barba Negra Track

Cetti