Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ilyen volt Bruce Dickinson első koncertje az Iron Maiden-nel

1981. október 26. fontos dátum az Iron Maiden történetében: ezen a napon léptek először színpadra Bruce Dickinson-nal a Killer World Tour keretén belül Bolognában, az énekes pedig egy friss interjúban idézte fel az ekkor szerzett élményeit.
 
"A korábbi bandámmal, a Samson-nal voltak már koncertjeim, de ez egész más volt. Azt szoktam mondani, hogy úgy éreztem, mintha a Wycombe Wonderers-ből felkerültem volna a Manchester United-be. Hirtelen a Premier League-ben találtam magamat. A Samson-nal mindig csak Angliában játszottunk és egyébként is csak kétszer hagytam el az országot, úgyhogy nagyon izgalmas volt, hogy hirtelen öt külföldi koncert is várt rám a Maiden-nel. Busszal mentünk, úgyhogy 18 órás volt az út, ráadásul észrevettem, hogy volt egy lyuk a busz padlóján, mert valamit elfelejtettek odacsavarozni.
 
Az első négy dal alatt ki sem nyitottam a szemem a koncerten. Tudtam, hogy mindenki engem néz, a technikusokat is beleértve. Többen látták a bandát korábban Paul DiAnno-val, így nekik ezért kellett bizonyítanom, másoknak pedig épp azért, mert új volt nekik a zenekar. Sok dalt játszottunk a Number Of The Beast-ről, amit akkor még nem ismert a közönség, így ez is komoly változást jelentett. A buli után úgy éreztem, jól teljesítményt nyújtottam, de tudtam, hogy még sokat kell fejlődnöm. Az új daloktól viszont mindannyian libabőrösek lettünk, ami egyértelműen jelezte, hogy ez a jó irány és valami igazán különlegeset alkottunk együtt."