Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ilyen volt Dave Grohl első koncertje a Nirvana-val



A Sziget zárónapján, augusztus 13-án a Foo Fighters-szel lép majd színpadra Dave Grohl, aki 1990 és 1994 között a Nirvana dobosa volt, egy friss interjúban pedig a zenekarral adott első koncertjét idézte fel, amelyre 1990 októberében került sor az olympiai North Shore Surf Club-ban.
 
"Kábé három héttel korábban lettem a banda tagja és legfeljebb öt-hat próbánk volt. Úgy döntöttünk, jó lenne egy felvezető koncert, mielőtt belevágnánk a rövid angliai turnéba. Volt egy 6-700 fős klub abban az utcában, ahol akkoriban laktam Kurt-tel és gyorsan leszerveztünk egy bulit, amit nagyjából egy héttel előtte kezdtek hirdetni. Miután megvolt a beállás, elugrottam enni valamit és amikor visszaértem, nem hittem a szememnek, mert az utca végéig állt a sor. Még sosem láttam ilyesmit és teljesen odáig voltam. Rögtön felhívtam anyukámat, hogy elújságoljam neki, hogy 300-an várnak ránk, mikor a korábbi bandám, a Scream koncertjein sosem voltak annyian.
 
Emlékszem, hogy a Love Buzz-zal kezdtünk, a közönség pedig szinte felrobbant. Zsúfolásig megtelt az egész hely és kicsit kaotikus volt minden, de elképesztően boldog voltam. Akkor jöttem rá, hogy tényleg van valami varázsa a trió felállásnak. A Scream-ben is hárman voltunk, aztán a Nirvana-ban is és ez a dinamika valamiért nagyon izgalmas, ugyanakkor elég veszélyes is, mert három embernél nem nagyon van középút és nagyon könnyen széteshet az egész. Mindenesetre imádtam azt a koncertet és úgy éreztem, hogy még nagyon sok ilyet szeretnék."