Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ingyen dolgozott volna a Nirvana-val az In Utero album producere, ha állják a fogadását



Steve Albini 100 ezer dollárt kapott a Nirvana-tól az In Utero album produceri munkájáért, a zenei szakember azonban fogadást ajánlott a bandának, miszerint ha valamelyik tag legyőzi őt billiárdban, ingyen dolgozik nekik, ha viszont ő nyer, meg kell duplázniuk a bérét.
 
"Ezt az ajánlatot minden zenekarnak felvetettem, de soha senki nem élt vele, pedig nem vagyok különösebben jó billiárdos, egész egyszerűen csak abból indulok ki, hogy 50% esélyem van a győzelemre, ha tisztességesen játszunk. Örülhetnek, hogy nem a pókert ajánlottam nekik, mert abban tényleg jó vagyok és mindig pénzben játszom. A bevételem jelentős része ebből származik."
 
Albini arról is beszélt, hogy milyen volt a közös munka Kurt Cobain-nel.
 
"Tudtam, hogy nem szabad erőltetnem, hogy puszipajtások legyünk, mert akkoriban mindenki a közelébe akart férkőzni az ismertsége miatt, én viszont szerettem volna jelezni felé, hogy nálam nem kell ettől tartania. Emiatt nem kerültünk igazán közel egymáshoz, de a hozzáállása igazán lenyűgözött. Látszott rajta, hogy nagyon komolyan veszi a zenélést és tényleg szívvel.lélekkel csinálja. Szerintem ezért is szerették őt annyian, mert érezték rajta, hogy őszinte és hiteles. Előadóként és emberként is nagyon tiszteltem őt."