Bejelentkezés

x
Search & Filters

Insane 15 éves jubileumi turné (koncertbeszámoló) - Kazincbarcika, Diamond Klub 2014.02.14



Insane 15 éves jubileumi turné - Vendégek: Anchorless Bodies, Faminehill, Inercy - Kazincbarcika, Diamond Klub 2014.02.14


Az Insane 15 éves jubileumi turnéjának legelső vidéki állomásának, a kazincbarcikai Diamond Klub adott otthont a Valentin napi pénteken. Ezzel a Diamond-ban is elindult a 2014-es tavaszi koncert szezon.

Mivel délutános voltam, sajnos későn értem a helyszínre, így az Inercy és az Anchorless Bodies produkciójáról lemaradtam, ezáltal az ő koncertjükről nem tudok beszámolni. Sorry, srácok. Mint utólag megtudtam, az ő bulijaik is jól sikerültek, köszönhetően a kb. 250 egybegyűltnek, amit én is örömmel konstatáltam érkeztemkor. Remélem, ez inkább írható a zenekarok javára, mint a lefogyasztható 500 Ft-os belépőnek. Az Inercy zenekarról egyébként nem oly rég már olvashattatok itt a Rockbookon, a Standby Gravity-vel közös split anyag kapcsán, valamint koncertbeszámolót is az Idoru 15 éves jubileumi koncertje alkalmából, hiszen akkor ők voltak az előzenekar.

Mint említettem, késve érkeztem, de még időben ahhoz, hogy elcsípjem az Insane zenekart, akik épp a beállással foglalatoskodtak. Jó volt látni, hogy ilyen sokan kilátogattak a koncertre, és hogy zömében fiatalok jöttek el. Ez egy kicsit fura is volt, hiszen a legtöbbjük még az óvodában tologatta a kisautót vagy fésülgette a babáját, mikor a zenekar indult. És hát igen, az indulás. Sajnos az eredeti felállásból mára már csak Érsek Gábor dobos tagja a csapatnak. Körülötte jócskán lecserélődtek a tagok az elmúlt 15 év alatt, amibe nem igazán mennék most bele, mert alapos kutatómunkát igényelne. Ettől több tagcsere, talán csak a Fresh Fabrik-ban volt az évek során. Mindez semmit sem von le abból, hogy a srácok nagyon profin tolják a metalcore melodikusabb vonalát. Pillanatokon belül sikerült forró hangulatot teremteniük. A frontemberré előlépett korábbi basszusgitáros, Tóth Bertalan remekül megállja a helyét ezen a poszton is. Az ő helyére pedig Németh „Ball” Ádám került. Intro után These Are-al kezdtek az új albumról. A koncert programját is gyakorlatilag a legutóbbi albumra a Concord The World–re és a 2008-as Our Island – Our Empire-re építették. Ez alól csak a Set It On Me volt a kivétel. Bevallom őszintén (noha kedvelem őket és a műfajt is) én is leginkább az official videoklipes dalaikat ismerem, amiket a 33 kivételével el is játszottak. A zenekar és metalcore-on szocializálódott fiatalság is beleadott mindent, hogy jó hangulatban teljen a koncert. Iszonyatos zúzás ment végig a színpadon és színpad előtt egyaránt. Mindazonáltal én személy szerint, kevésnek éreztem a programot (10 dal után leköszöntek a színpadról, ráadás nélkül) tekintve, hogy ez egy 15 éves szülinapi turné.

 

 

 


Setlist:

01. Intro
02. These Are
03. Restart
04. Set It On Me
05. City Of Havoc
06. Ready to Kill
07. Hocus Pocus
08. Concorde The World
09. Daredevil
10. Last Party
11. Lighthouse

 


Az est negyedik fellépője a számomra ismeretlen miskolci Faminehill zenekar volt.  Sajnos túl sok mindent továbbra sem tudok mondani róluk. A csapat szintén metalcore-ban utazik, de ők a hörgősebb, ordibálósabb irányvonalat követik. Túlságosan nem lepődtem meg ezen, hiszen fiatal srácokból áll a banda, és hát a metalcore, mint műfaj oly divatos mostanában. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem - bár szeretem ezt a stílust – már kezd egy kicsit sok lenni ez a rengeteg, egy kaptafára muzsikáló zenekar. Viszont egy új kifejezést is hallottam a basszusgitáros szájából (aki végig mezítláb nyomta): a „körpogó”-t. Lehet, hogy én maradtam le valamiről, és már régóta élő kifejezés, de ha ez alatt a „circle pit”-et értette, akkor bizony ez egy frappáns magyarosítás.

 


A zenekarokat Facebookon jelölni itt tudjátok:

Insane: https://www.facebook.com/bandinsane?fref=ts
Faminehill: https://www.facebook.com/faminehill
Inercy: https://www.facebook.com/Inercy?fref=ts
Anchorless Bodies: https://www.facebook.com/anchorlessbodies?fref=ts

És like-oljátok a Diamond Klub oldalát is ahol páros belépőket nyerhettek a koncertekre.
https://www.facebook.com/pages/Diamond-RockClub-Kazincbarcika/143546685737656?fref=ts

Bodzilla

 

Címkék: 
Insane
Anchorless Bodies
Faminehill
Inercy
Diamond Klub