Bejelentkezés

x
Search & Filters

Írhatunk egy új legendát! - Új dallal jelentkezett Szebelédi "Szergya" Zsolt, a P. Mobil dobosa

Zenészfelmenőkkel rendelkező interjúalanyunk a Kőbányai Zenei Stúdióban végzett dob szakon, de emellett gitározik és énekel is. Meg zenét is szerez. Még nincs harminc éves, öt éve a P. Mobilban dobos, egyik alapítója a VálaszÚt zenekarnak. Most meg indított egy saját zenei csatornát a youtube-on,  ahol még jobban kiteljesedhet zeneileg. A folyamatos turnézás közben kaptuk el egy rövid telefonbeszélgetésre:

Rockbook: - Szia Szergya! Folyton rohansz, megy az egyik bandáddal (P. Mobil) az „Élve vagy halva” nyári turné, a másikkal a VálaszÚt-tal szintúgy koncertezel a maradék idődben. Emellett szervezel, próbálsz és indítasz egy saját Youtube csatornát, amire már fel is került egy újdonság. Mesélj erről egy kicsit!

Szergya: - Júniusban elindult Szergya névre hallgató Youtube csatornám, ahol főleg saját számokkal és dob orientált zenékkel, feldolgozásokkal fogok jelentkezni legtöbbször vendégművészek társaságában. Lesznek sűrűn visszatérő zenèszek, de a koncepció az, hogy minél több jó muzsikussal működjek együtt, ezáltal tanulni és bemutatni a zenei világomat.

 

Az első dalom és klipem az „Írhatunk egy új legendát” egy aktuális témát boncolgat: elmenjünk vagy maradjunk-e azon a helyen, ahol élünk? Ezt a két világlátást két nagyszerű énekes képviseli. Az itthon maradást és az összefogást szorgalmazó szereplő Baranyi László /P.Mobil/, az elvándorlást sürgető pedig Kiss Zoltán /ZBB, Iron Maidnem, Ego Project, Run for Power, Korál forever. Gitározik Móczár László /VálaszÚt, Szotyola/, basszusgitározik Tarnai Dániel /P.Mobil/. A dalban van egy elég hosszú dobszólóm is, a mondanivaló hangulatát tükröző visszatérő zenei motívumra.
 


Rockbook: - Milyen sűrűn fogsz jelentkezni új dalokkal, esetleg feldolgozásokkal ezen a csatornán?

Szergya: - A jövőben a zenei ötletektől és az időtől függően fogom közzétenni az újabb videókat. Most van jó pár ötletem, amit szeretnék megvalósítani. Ami már biztos, hogy a közeljövőben együtt fogok dolgozni Saróka Liliána énekes, gitárossal és Somogyi Remig gitárossal. Nagyon bízom benne, hogy közönség is legalább annyira fogja élvezni a végkifejletet, amennyire mi élvezzük a dalok elkészítését.

Rockbook: - Köszönjük a rövidke beszélgetést, jó turnézást!

Egy korábbi bővebb interjút Zsolttal itt olvashattok.


Juhász Peti
 

Címkék: 
P. Mobil