Bejelentkezés

x
Search & Filters

Iron Maiden: Istennel való kapcsolatáról mesélt Nicko McBrain



Az Iron Maiden dobosa, Nicko McBrain egy friss interjúban arról beszélt, hogyan vált hithű kereszténnyé 1999-ben és milyen szerepet tölt be azóta a vallás az életében.
 
"Gyerekkoromban keresztény nevelést kaptam: jártam vasárnapi iskolába és hittanra is, de aztán az évek során Isten és a vallás háttérbe szorult az életemben. Aztán valamikor 1998 környékén a feleségem újjászületett, sokat olvasta a Bibliát és egyszer megkérdezte, hogy elmennék-e vele a misére. Azt feleltem, hogy szívesen, de aztán eljött a vasárnap reggel, én pedig kis híján elaludtam, de ekkor meghallottam Isten hangját, aki azt mondta, hogy elég volt ebből, keljek fel. Ez volt az első fontos élményem.
 
Nem sokkal később elmentünk egy másik templomba is, ahol nagyon tetszett a zene, mert a kórus modern rockdalokat játszott, a pap pedig nagyon meggyőzően prédikált és emlékszem, hogy azt mondta, adjuk át a szívünket Istennek és engedjük be Jézust az életünkbe, és abban a percben úgy éreztem, hogy valóban készen állok erre. Nem álltam le rögtön az ivással és a bulizással, de sokat változott az életem. Aztán kiderült, hogy Bruce a rákkal küzd, én pedig épp egy repülőn ültem másnaposan, amikor megtudtam. Ekkor elmondtam egy imát és megfogadtam, hogy nem iszom többé. Azóta már öt év és két hónap telt el, és sokkal jobban érzem magamat. Az ima rengeteget segít, és ha nem is tesz bűntelenné, mindenképpen egy tisztább élethez vezet."